Εκπαίδευση Ηλεία

Palso Day: 204 αριστούχους μαθητές βράβευσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Τους 204 αριστούχους μαθητές, επιτυχόντες των εξετάσεων επιτυχόντες των εξετάσεων πιστοποίησης γλωσσομάθειας PALSO και NOCN της σχολικής περιόδου 2016-17, βράβευσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας, στην επιτυχημένη εκδήλωση Palso Day που έχει γίνει θεσμός για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ηλείας, αφού πραγματοποιείται αδιάκοπα τα τελευταία 18 χρόνια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσία σύσσωμου του Δ.Σ του Συλλόγου Palso Ηλείας, των ιδιοκτητών και εκπαιδευτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Palso, εκπροσώπων Εκδοτικών Οίκων αλλά και των γονέων των μαθητών, αφού οι επιτυχίες των παιδιών τους, αποτελούν ηθική δικαίωση και για τους ίδιους που πασχίζουν – σε δύσκολους καιρούς – να δώσουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους.

Οι ξένες γλώσσες είναι επένδυση ζωής

Η εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Συλλόγου Χριστίνα Λαμπροπούλου, που μίλησε για την αξία της γνώσης ξένων γλωσσών. «…Οι ξένες γλώσσες είναι αδιαμφισβήτητα εφόδιο για τη ζωή, δεν είναι έξοδο, είναι επένδυση ζωής. Ανοίγει δρόμους επικοινωνίας, διευρύνει τους ορίζοντες της σταδιοδρομίας και της προόδου, δημιουργεί πολίτες ενός ευρύτερου κόσμου, έτσι ακριβώς όπως αξίζουν να είναι τα παιδιά μας», είπε μεταξύ άλλων η κα Λαμπροπούλου, σημειώνοντας επίσης πως,  η πρέπει να είναι πιστοποιημένη, και η πιστοποίηση δίνεται μετά από συμμετοχή σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, τις οποίες διοργανώνει δυο φορές το χρόνο ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις διαφάνειας και αδιάβλητου, γι’ αυτό και κερδίζουν όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη των μαθητών, αλλά και των γονιών τους.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς – ιδιοκτήτες για την ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρουν, τους Εκδοτικούς Οίκους Andrew Betsis, Archer Editions, Burlington Books, Express Publishing, Grivas Publications, Hillside Press και MM Publications για την στήριξη και συνεργασία τους όλα τα μέλη του Δ.Σ και την γραμματέα του Συλλόγου για την άρτια διοργάνωση, αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για τη φιλοξενία στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών

Στον αγώνα και την προσπάθεια των εκπαιδευτικών, που βρίσκονται πίσω και δίπλα από τα «παιδιά τους», τους μαθητές τους, μίλησε η γεν. γραμματέας του Συλλόγου Βάσω Ξύδη-Λουμίτη. «Τα σημερινά αριστεία, αυτές οι καταπληκτικές επιδόσεις των παιδιών μας, αυτές οι επιτυχίες κάθε χρόνο, δεν είναι τυχαίο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που έχουν κερδίσει επάξια των εμπιστοσύνη γονιών και μαθητών και συνεχώς πασχίζουν να βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους μαθητές τους, δίνοντας σημασία στην ενημέρωση, στην επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού τους και στον εκσυγχρονισμό τους», είπε, σημειώνοντας επίσης πως, πίσω από κάθε αριστούχο μαθητή βρίσκεται ένας εκπαιδευτικός, που έζησε μαζί με τα παιδιά την προσπάθεια και την αγωνία τους, καλώντας μάλιστα τα παιδιά να δώσουν, με το χειροκρότημά τους, το δικό τους «βραβείο» προς τους καθηγητές τους, όπως και έγινε.

Πρώτοι με Άριστα «100»

Σύντομο χαιρετισμό  και θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για τις επιτυχίες τους αλλά και στους γονείς που, απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, μιλώντας στα παιδιά για την αξία της γνώσης ξένων γλωσσών και ήταν αυτός που επέδωσε στους τέσσερις μαθητές της Ηλείας  (σ.σ από τους 44 σε όλη την Ελλάδα) Αικατερίνη Αθανασόπουλου, Δέσποινα Κωστοπούλου, Διονύσιο Ξένο (στα Αγγλικά) και Λορένα Τάρα (Ιταλικά) που στις εξετάσεις πέτυχαν το απόλυτο «Άριστα» με βαθμό 100/100, τα βραβεία τους, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Βραβεύσεις και δώρα

Ακολούθησε η βράβευση και απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες μαθητές των παραπάνω εξετάσεων, στους οποίους προσφέρθηκαν και  συμβολικά δωράκια,  ενώ στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση για τους παρευρισκόμενους μαθητές (πολυμηχανήματα, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα, λεξικά) προσφορά του Συλλόγου και των συνεργαζόμενων εκδοτικών οίκων.

Στην ίδια εκδήλωση, τιμήθηκαν όμως – από την Πανελλήνια Ομοσπονδία – και οι ιδιοκτήτες Κέντρων Γλωσσών για την συμμετοχή των μαθητών των φροντιστηρίων τους στις εξετάσεις Palso Hellas.

Ενημέρωση και Βασιλόπιτα

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Ν. Ηλείας από τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σόλωνα Ευαγγελόπουλο (Γ.Γ), Δημήτρη Τρίπκο (ταμία) και Χρήστο Σωτηρόπουλο (έφορο τύπου και νέων τεχνολογιών), για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η ημέρα έκλεισε με δείπνο για τα μέλη του Συλλόγου, όπου και πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Όλη η επικαιρότητα