Αρθρογραφία

Πάμε πάλι για ύπνο

proin_ergazomenon_tis_ilektronikis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Διαμαρτυρία των πρώην εργαζομένων της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ σημειώθηκε χθες το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία των απολυμένων επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τον Πρωθυπουργό.

Οι παραπάνω συναντήσεις θα αποτελέσουν και το βαρόμετρο αν θα γίνει ή όχι κατάληψη στο Υπουργείο, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους με κυρίαρχο αυτό της πρόσληψής τους στο Δημόσιο, ακόμη και σε θέσεις υπεράριθμων, με δημιουργία ειδικών θέσεων για τις ειδικότητές τους.

Ζητούν ακόμη και την ίδρυση και λειτουργία κρατικής ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ στην θέση της ιδιωτικής που έκλεισε, έτσι ώστε να προστατευθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όπως ακριβώς γίνεται με τόσες και τόσες χρεοκοπημένες και με υπεράριθμους υπαλλήλους, υπηρεσίες και οργανισμούς του Δημοσίου, σύμφωνα και με το Σύνταγμα, που προβλέπει την προστασία του δικαιώματος της εργασίας.

Συμπαραστάτες στον αγώνα είναι σύσσωμη την αντιπολίτευση, με πολλούς μάλιστα βουλευτές σκαρφαλωμένους στα κάγκελα και κρατώντας μαύρες σημαίες, ακόμη δε σύμφωνα με το ρεπορτάζ και πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές βρίσκονταν με το μέρος των απολυμένων διαδηλωτών, στα μετόπισθεν βέβαια, πιθανόν για να μην εκτεθούν.

Η παρουσία των ΜΜΕ ήταν χαρακτηριστική με δημοσιογράφους, φωτογράφους και στελέχη τους στην πρώτη γραμμή, για να πεισθεί η «ανάλγητη» κυβέρνηση να προσλάβει τους απολυμένους, όπως έχει πράξει στο πρόσφατο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις απολυμένων του Δημοσίου και όπως πράττει συνέχεια διατηρώντας  χιλιάδες υπεράριθμους σε ιδιαίτερες προσωποπαγείς θέσεις και μάλιστα χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Είναι σίγουρο ότι σιγά-σιγά θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει τον αγώνα τους  το ευρύ κοινό, θα συμπαραταχθεί μαζί τους, θα γεμίσουν οι πλατείες και οι δρόμοι από αγανακτισμένους διαδηλωτές, έτσι ώστε να δυναμώσει ο αγώνας κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση, υπηρετώντας την πολιτική των δανειστών και κηδεμόνων, οι οποίοι ουσιαστικά κυβερνούν την χώρα μας.

Φαίνεται πως η κατάσταση οδηγείται κατά τα πρότυπα των προηγούμενων ετών, με λαϊκή απαίτηση να φύγει η κυβέρνηση των μνημονίων και να έρθει η επόμενη, που τώρα παριστάνει ως αντιπολίτευση την αντιμνημονιακή, αλλά μόλις έρθει θα υπογράψει και αυτή ένα ακόμη μνημόνιο, με δάνειο περί τα 90 δις. ευρώ, για τις ανάγκες της και για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών του κράτους.

Φυσικά δεν υπόσχεται τέτοια πράγματα η μελλοντική κυβέρνηση, αντίθετα μάλιστα υπόσχεται να σκίσει τα μνημόνια, να διαγράψει το εξωτερικό χρέος, να επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα στο Δημόσιο φυσικά και να επιβάλλει την σταδιακή επαναλειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έκλεισαν.

Ύστερα από λίγο ξημέρωσε, αλλά το όνειρο, αν και τόσο απατηλό, άφησε μία γλυκιά επιθυμία για στροφή από το άλλο πλευρό και συνέχιση του ύπνου!

Όλη η επικαιρότητα