Αθλητισμός

PANAGIOTOPOULOS TEAM – Kick Boxing: Ετοιμάζεται για το παγκόσμιο της Αθήνας

Ακούστε το άρθρο

Με τέσσερα μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η ομάδα της σχολής PANAGIOTOPOULOS TEAM, από το επίσημο και μοριοδοτούμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing 2017 παίδων-εφήβων της Π.Ο.Κ., που διεξήχθη 20-21 και 22 Οκτωβρίου στο Κλειστό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων Πάλης στα Άνω Λιόσια.

Το σωματείο του Πύργου κατέκτησε συγκεκριμένα 3 ασημένια μετάλλια και 1 χάλκινο, συμμετέχοντας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με 8 αθλητές – τριες.

Η σχολή PANAGIOTOPOULOS TEAM είναι η μοναδική και μόνιμη πλέον εκπρόσωπος του ηλειακού Kick Boxing σε μεγάλες διοργανώσεις και πλέον έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται για το πανελλήνιο ανδρών – γυναικών που θα γίνει τον Δεκέμβριο, αλλά και για το παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2018.

Προπονητές της σχολής PANAGIOTOPOULOS TEAM είναι οι Παναγιωτόπουλος Γιώργος και Παπαδόπουλος Διονύσης και υπάρχουν δυο τμήματα στην Ηλεία, ένα στον Πύργο (Olympic Fighting Academy) και ένα στην Αμαλιάδα (Ilida Fighting Academy).

Για την εξαιρετική συμμετοχή των αθλητών – τριων της σχολής στο πανελλήνιο, αλλά και για τις σημαντικές διοργανώσεις που έρχονται, μίλησαν στην «ΠτΔ» ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος προπονητής σχολής, αλλά και ο Γιώργος Σμαρνάκης από την σχολή του Πύργου που ήταν 2ος στα 60kg Low Kick εφήβων Β’ κατηγορίας .

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

  • Πείτε μας λίγα λόγια για τις επιτυχίες που είχατε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

“Συμμετείχαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Kick Boxing 2017 παίδων-εφήβων της Π.Ο.Κ., με 8 συνολικά αθλητές, όπου 4 εξ αυτών έφεραν επιτυχίες. Κατεκτήσανε τρία ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο. Συγκεκριμένα τα ασημένια κατέκτησαν ο Γιώργος Σμαρνάκης, η Μαρία Φακίρη και ο Δημήτρης Δρακόπουλος, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Σταύρος Πολυζωγόπουλος».

  • Ο ανταγωνισμός στους αγώνες ήταν μεγάλος;

«Παρότι οι ηλικίες ήταν μικρές, το επίπεδο ήταν πολύ καλό και ανεβαίνει συνεχώς. Συμμετείχαν καλοί αθλητές από μεγάλες σχολές και αξίζει ένα μπράβο στα παιδιά της επαρχίας, όχι μόνο σε μας, που συναγωνίζονται τα παιδιά της Αθήνας. Και δεν θεωρώ μόνο ότι τα παιδιά των μεγάλων πόλεων και κυρίως της Αθήνας έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις, αλλά και το γεγονός ότι οι αθλητές είναι πολλοί και τα παιδιά κάνουν συνεχώς προπονητικούς αγώνες. Κάτι που εμείς στην επαρχία δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα. Άρα η προετοιμασία τους γίνεται και με γνώμονα ποιους αθλητές έχουν δίπλα τους για να τους ανταγωνιστούν».

  • Μετά το πανελλήνιο υπάρχει κάποια νέα μεγάλη διοργάνωση στο άμεσο μέλλον;

«Υπάρχει τώρα ένα μεγάλο τουρνουά τον Δεκέμβριο, που είναι το πανελλήνιο ανδρών – γυναικών. Και θεωρώ πως θα έχουμε και εκεί συμμετοχή με τουλάχιστον 2 αθλητές».

  • Μεγάλες διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου υπάρχουν;

«Υπάρχουν αγώνες μεγάλου επιπέδου όπου μπορούν να κατέβουν τα παιδιά. Στόχος μας είναι να μπούμε στο παγκόσμιο κύπελλο, που θα γίνει τον Φεβρουάριο στην Αθήνα, και τα παιδιά που θα συμμετάσχουν ήδη έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Πιστεύω ότι θα έχουμε ηλειακή συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες και κακώς για μένα, που από το 2013 που είμαι στην Ηλεία, και συμμετέχω σε πανελλήνια πρωτάθλημα και παγκόσμια κύπελλα, δεν υπάρχει συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση από άλλο σωματείο της περιοχής μας. Η ομάδα μας είναι η μοναδική που παίρνει μέρος σε τόσο μεγάλους αγώνες».

  • Γιατί οι άλλες σχόλες Kick Boxing δεν συμμετέχουν σε τέτοιου υψηλού επιπέδου αγώνες;

«Στο Kick Boxing υπάρχουν και άλλες σχολές που δραστηριοποιούνται στην Ηλεία σε αυτό το άθλημα, αλλά δεν πάνε σε μεγάλες διοργανώσεις. Ίσως να μην ενδιαφέρονται να ασχοληθούν πιο πρωταγωνιστικά με το άθλημα. Τα σωματεία πολεμικών τεχνών είναι ερασιτεχνικά, αναδεικνύουν ερασιτέχνες αθλητές και πρέπει να είναι και έτσι. Εδώ θέλω να τονίσω για τους γονείς, ότι όταν αναζητούν καλούς προπονητές σε οποιοδήποτε άθλημα, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να ελέγχουν τους προπονητές. Τις πιστοποιήσεις τους, τις ζώνες τους, από πού προήρθαν και αν είχαν αθλητικό παρελθόν. Παίζει μεγάλο ρόλο, γιατί εμείς μεταφέρουμε στα παιδιά βιώματα. Πέρα από την προπονητική που έχουμε διδαχθεί, πέρα από τα σεμινάρια που έχουμε κάνει, μεταφέρουμε στα παιδιά και τα ίδια μας τα βιώματα».

Γιώργος Σμαρνάκης

  • Τον συναγωνισμό πως τον είδες στον αγώνα; Ήταν δίκαιη η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου ή μπορούσες και το χρυσό;

«Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός, οι αντίπαλοι ήταν πολύ καλοί, ενώ είχαν οι αθλητές της Αθήνας και καλύτερη προετοιμασία, λόγω ότι προπονούνταν δίνοντας περισσότερους αγώνες. Η δεύτερη θέση ήρθε δίκαια για μένα, αφού νίκησα τον αντίπαλο που είχα για αυτή την θέση στα σημεία, ενώ στον τελικό ο αντίπαλός μου ήταν πιο δυνατός, είχε ποιο δυνατά χέρια και κατάφερε αυτός τελικά να πάρει την πρώτη θέση».

  • Περίμενες ότι θα κατακτούσες το ασημένιο μετάλλιο;

«Είχα κάνει αρκετή προετοιμασία και πίστευα ότι θα πάρω κάποια διάκριση. Την δεύτερη ή την τρίτη θέση. Η πρώτη όπως είπα, ήταν δύσκολος στόχος. Πάντως πίστευα ότι θα τα καταφέρω, αφού είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία».

  • Στο παγκόσμιο της Αθήνας θέλεις να συμμετάσχεις; Και πως μπορείς να συνδυάσεις τις σκληρές προπονήσεις με το σχολείο;

«Προφανώς και θέλω να συμμετάσχω στο παγκόσμιο κύπελλο. Είναι κάτι που το έχω συζητήσει με τους προπονητές μου, και πιστεύουμε οτι και εκεί θα μπορέσω να πάω καλά. Όσον αφορά το σχολείο είμαι μαθητής πρώτης λυκείου, και πιστεύω ότι θα καταφέρω να συνδυάσω τους αγώνες με τα μαθήματα, αφού έχω πάρει μέρος και σε άλλους σημαντικούς αγώνες και δεν είχα κάποιο πρόβλημα με τα μαθήματα μου. Και εκεί έκανα σκληρές προπονήσεις».

Όλη η επικαιρότητα