Γ Εθνική

Παναγούτσος: «Ο Χρ. Χίτος θα μας οδηγεί και θα είναι πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας!»

Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα πένθους και βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι, απλός κόσμος, φίλαθλοι αλλά και ο «επίσημος» Πανηλειακός, συνόδεψαν χθες το πρωί τον Χρήστο Χίτο στην τελευταία του κατοικία.

Ο επίλογος του αιφνίδιου χαμού του εμβληματικού Προέδρου και μεγάλης δόξας των ερυθρόλευκων γράφτηκε με τη σημαία της ομάδας πάνω στο φέρετρο για να συμβολίζει πως τα ονόματα «Χρήστος Χίτος» και «Πανηλειακός» μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα και τώρα θα τον ακολουθεί και μετά το τέλος αυτής.

Ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος επικοινωνίας των ερυθρόλευκων, Πάνος Παναγούτσος, συντετριμμένος όπως και όλοι όσοι έδωσαν το παρών στην εξόδιο ακολουθία,  εκφώνησε επικήδειο λόγο, στον οποίο αναφέρθηκε σε όλα όσα σήμαινε ο Χρήστος Χίτος για τον Πανηλειακό και το αντίστροφο.

Συντετριμμένος ήταν ο Γενικός Αρχηγός και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Πανηλειακού, Πάνος Παναγούτσος

«Η ξαφνική αναχώρηση του Χρήστου Χίτου, συγκλόνισε την κοινωνία του Πύργου. Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού, ο σημαντικός άνθρωπος για μας, την ομάδα μας, τα παιδιά του, παύει να υπάρχει στην καθημερινότητά μας, αλλά θα είναι για πάντα στο μυαλό και στις καρδιές τις δικές μας, όλων μας.

Ο Χρήστος Χίτος προσέφερε στον Πανηλειακό τα πάντα: Την παρουσία του ως ποδοσφαιριστή και ως Πρόεδρος και οδήγησε τον γιο του, τον Αντώνη στην ομάδα μας, ερχόμενος από τη Μελβούρνη.

Θα μείνει φωτεινός φάρος, με τον οδηγητικό του λόγο. Θα απουσιάζει από τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας ως σώμα, αλλά θα μας οδηγεί, παραμένοντας παρών στις καρδιές μας.

Ο Χρήστος Χίτος κατοίκησε εντός της ομάδας και κάθε πρόσωπο από εμάς ακούμπησε πάνω του με εμπιστοσύνη, χωρίς επιφυλάξεις. Έγινε αντιληπτός κι αισθητός ως κοντινός και πιστός φίλος και ως υποστηρικτικός σύντροφος στις δύσκολες ώρες και τώρα που δεν θα έδει φυσική παρουσία, θα είναι παρών στις ψυχές μας, στην καθημερινότητά μας, στο Μαρακανά μας, στον Πανηλειακό μας.

Ο Χρήστος Χίτος για την ομάδα ήταν πάντα διευκολυντικός, όπως και τότε που τρύπαγε τα αντίπαλα δίχτυα, φόβητρο των τερματοφυλάκων, παίζοντας στις Σέρρες, τον Άρη, και την περίοδο 1964-76 στην περιοχή μας. Δεν επιδίωξε να λειτουργήσει ως πρότυπο, αλλά εμείς πήραμε δυνάμεις από τον ίδιο, τον αντιληφθήκαμε ως πρότυπο και εμπνευστήκαμε βοηθηθήκαμε από την εμπειρία του και αυτός πήρε βαρύ φορτίο από την ομάδα και δεν λύγισε ποτέ, κράτησε γερά και έλεγε τη σωστή γνώμη την κατάλληλη στιγμή.

Η παρουσία του Προέδρου, έγινε αναγκαιότητα και στήριξη της πίστης μας. Μας ενέπνευσε, γίναμε όλοι συνεπείς στην ιδέα που από το τέλος του 1957 άλλοι συμπολίτες συμπορευτήκαμε στο δρόμο του ρομαντισμού γι’ αυτή την ομάδα, αυτή την ιδέα, που λέγεται Πανηλειακός που θεωρήθηκε το αθλητικό αποκούμπι της πόλης και των απλών λαϊκών κατοίκων που ένωσε και ενώνει την κοινωνία της.

Παρόντες θα είμαστε Πρόεδρε, μέχρι το τέλος. Αρνούμαστε την εξουσία της διοίκησης αλλά η ανωτερότητα του ρόλου, προκειμένου να διευκολύνουμε την διατήρηση της ομάδας στην κατηγορία μέσα από το ομαδικό πνεύμα, θα μας δίνει δύναμη για να τηρήσουμε την υπόσχεση που δώσαμε το καλοκαίρι, αλλά Πρόεδρε δεν πιστεύαμε ότι τόσο ξαφνικά θα μας αφήσεις μόνους.

Ίσως πίστευες ότι είμαστε έτοιμοι και θέλεις να μας δοκιμάσεις, βλέποντάς μας από το περιβόλι του ουρανού. Ίσως να σε κουράσαμε Πρόεδρε και να σε φέραμε σε δύσκολη θέση, αλλά θα παραμείνουμε πλάι και δίπλα σε κάθε υπόδειξη όλων όσοι θέλουν να βοηθήσουν. Με προσοχή θα δουλέψουμε για την ομάδα και όχι για μας. Αυτό που είναι ο Πανηλειακός, το όλοι εμείς για την ομάδα.

Με την παρουσίας μας δηλώνουμε στην αναχώρησή σου ότι όπως και συ ταξιδεύεις για τον παράδεισο, έτσι και εμείς Πρόεδρε θα παλέψουμε για το όραμά σου και ευχόμαστε η πόλη να στηρίξει τον πενταετή σου αγώνα…

Χωρίς δάκρυα, έχοντας πάρει θάρρος και ασφάλεια σε αποχαιρετούμε και η αληθινή επικοινωνία με τον Θεό, θα θρέψει την ψυχή όλων μας.

Καλό ταξίδι…».

Όλη η επικαιρότητα