Γεύσεις

Πανακότα με γεύση espresso

suntagh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

  • 1.200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή 500ml γάλα και 500ml κρέμα γάλακτος
  • 20γρ. καφές στιγμιαίος espresso
  • 22γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή σε φύλλα
  • 130γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα βάλτε τα σε μπόλικο νεράκι. Αν χρησιμοποιήσετε σκόνη χρησιμοποιήσετε λιγότερο, ίσα να τη σκεπάζει και να την ξεπερνάει λιγάκι.

Βήμα 2

Βάζετε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα την κρέμα ή το μίγμα κρέμας και γάλακτος, τον καφέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε να διαλυθεί τόσο η ζάχαρη όσο και ο καφές. Μόλις κάνει πως παίρνει βράση το μίγμα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αν έχετε χρησιμοποιήσει φύλλα, τα στύβετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το καυτό μίγμα. Αν έχετε χρησιμοποιήσει σκόνη τότε τη ρίχνετε όλη μαζί με το νερό που την έχει φουσκώσει στο καυτό μίγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να βεβαιωθείτε πως διαλύθηκε εντελώς.

Βήμα 4

Περνάτε το τελικό μίγμα από ψιλή σήτα και το μοιράζετε σε ατομικά φορμάκια που έχετε προηγουμένως αλείψει με ένα άοσμο λάδι, περνώντας το με πινέλο. Αφού κρυώσει το μίγμα, βάζετε τα φορμάκια στο ψυγείο και αφήνετε να σταθεροποιηθούν οι πανακότες. Θα χρειαστούν 6 ώρες τουλάχιστον.

Βήμα 5

Για να ξεφορμάρετε τις πανακότες με ευκολία , σε πιατάκια βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Σερβίρετε αμέσως! Διακοσμείτε αν θέλετε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκων καφέ ή με σιρόπι σοκολάτα ή άλλο της αρεσκείας σας.

Ιωάννα Σταμούλου

Πηγή: olivemagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα