Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2013: Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Λογοτεχνία και Φυσική

Ακούστε το άρθρο

Με μια πρώτη εκτίμηση οι καθηγητές της ΟΕΦΕ κρίνουν ότι τα θέματα της Φυσικής ήταν «βατά και κατανοητά».

Σε ό,τι αφορά στη Νεοελληνική Λογοτεχνία τα θέματα χαρακτηρίζονται ως απαιτητικά και δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.


Απρόοπτο σημειώθηκε στις Πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα, καθώς δόθηκαν με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής, ωστόσο το θέμα διευθετήθηκε και οι υποψήφιοι εξετάζονται αυτήν την ώρα κανονικά.

Η καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, υπήρξε γιατί στο 2% των εξεταστικών κέντρων η εκτύπωση των θεμάτων της Φυσικής -ειδικά σε ένα σχέδιο- δεν ήταν καθαρή.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, επειδή δεν ήθελε να προκύψει πρόβλημα, έστειλε εκ νέου τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση στην έναρξη της εξέτασης του μαθήματος.

Σε ό,τι αφορά τη Νεοελληνική Λογοτεχνία στη Θεωρητική Κατεύθυνση, το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να εξεταστούν οι μαθητές ήταν το ποίημα «Ο Κρητικός» του Διονύσιου Σολωμού.

Το patrisnews σε συνεργασία με το φροντιστήριο «ΟΡΟΣΗΜΟ-ΘΑΛΗΣ» θα σας μεταφέρουν και σήμερα αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις τους.

 Θυμηθείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των προηγούμενων ημερών

Πανελλαδικές 2013: Οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα (ΕΠΑΛ)

Πανελλαδικές 2013: Όλες οι απαντήσεις των θεμάτων (PDF)

Πανελλαδικές 2013: Οι απαντήσεις των θεμάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας

 

Όλη η επικαιρότητα