Εκπαίδευση

Πανελλαδικές 2019: Ανοιχτή η πλατφόρμα ηλεκτρονικού μηχανογραφικού

Ακούστε το άρθρο

Πανελλαδικές 2019:
Διαβάστε όλα τα Μηχανογραφικά 

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στατιστικά στοιχεία των φετινών βαθμολογιών, ενώ ήδη άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων, που θα δέχεται τις προτιμήσεις των υποψηφίων μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να αποκτήσουν τον προσωπικό τους κωδικό από το λύκειό τους, προκειμένου να μπορέσουν να μελετήσουν το φετινό μηχανογραφικό.

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (προσωρινή αποθήκευση).

Ο αριθμός των ιδρυμάτων της χώρας είναι φέτος πολύ μικρότερος σε σχέση με πέρυσι (με την κατάργηση των ΤΕΙ), αλλά οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι! Οπως ήδη αναφέρθηκε, πολλά θα είναι και τα νέα τμήματα που θα συναντήσει κανείς στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα:

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 4 Επιστημονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταίο έτος συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018 (πατήστε εδώ).

– το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 με τα 5 Επιστημονικά Πεδία, μόνο για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2017 (πατήστε εδώ).

– το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑ.Λ. 2019 για τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, με τελευταία έτη συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑ.Λ. το 2017 και το 2018 (πατήστε εδώ).

Όλη η επικαιρότητα