Πανελλαδικές Εξετάσεις: Απαιτητική Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εύκολα τα Λατινικά

Αρκετά και μεγάλης έκτασης ήταν τα χθεσινά θέματα της Χημείας, όπως και εκείνα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων στις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής, ενώ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ήταν τα Λατινικά για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν χθες για ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων  καθώς απομένει η αυριανή εξέταση στις δύο Βιολογίες, την Προσανατολισμού και την Γενικής Παιδείας, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα εξεταστούν σε Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας όσοι διεκδικούν μια θέση στα παιδαγωγικά τμήματα. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου πέφτει η «αυλαία» και για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα

Εξάλλου, από την Πέμπτη 22 Ιουνίου ξεκινά και η εξέταση στα Ειδικά Μαθήματα, για τους υποψήφιους που επιθυμούν να εισαχθούν σε Τμήματα Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα. Ειδικότερα, καθημερινά (πλην της Κυριακής) από την Πέμπτη 22 μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου οι υποψήφιου θα εξεταστούν σε Αγγλικά, Αρμονία, Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Ισπανικά, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά αντίστοιχα.

Οι Υγειονομικές Εξετάσεις και η Πρακτική Δοκιμασία για τους υποψήφιους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, είναι από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου.

Νάνσυ Σπυροπούλου (n_spyropoulou@yahoo.gr)

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποχώρησαν χθες από τα εξεταστικά κέντρα της Αμαλιάδας οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών, όχι μόνο σε σχέση με τα θέματα που επελέγησαν αλλά και γιατί για ορισμένους εξ αυτών έπεσε η αυλαία των εξετάσεων!

Σε κάθε περίπτωση όλοι ήταν ανακουφισμένοι γιατί άλλο ένα μάθημα, άλλο ένα διαγώνισμα ανήκει πια στο παρελθόν και είτε επικεντρώνονται στον επόμενο στόχο, το επόμενο μάθημα δηλαδή, είτε ξεκινούν τα καλοκαιρινά τους μπάνια!

Χθες οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Λατινικών και δεν αντιμετώπισαν επί της ουσίας καμία δυσκολία, αφού τα θέματα ήταν βατά, δεν έκρυβαν παγίδες και μπορούσαν να γράψουν και να επιτύχουν μία καλή βαθμολογία.

Τα δύσκολα

Από την άλλη πλευρά δεν ήταν το ίδιο καλά τα πράγματα για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Χημείας και ομολογουμένως τα θέματα τους δημιούργησαν αρκετές δυσκολίες. Θέματα απαιτητικά, για πολύ καλά διαβασμένους μαθητές που έπρεπε να έχουν εντρυφήσει στον κόσμο της Χημείας και ταυτόχρονα απαιτούσαν πολύ χρόνο καθώς οι υποψήφιοι χρειάστηκε να γράφουν ασταμάτητα από την αρχή μέχρι την λήξη του χρόνου.

Απαιτητικά ήταν όμως και τα θέματα στο μάθημα ‘Αρχές Οικονομικής Θεωρίας’, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομικών και Πληροφορικής. Με την θεωρία οι περισσότεροι τα πήγαν καλά, με τις ασκήσεις ωστόσο αντιμετώπισαν δυσκολίες και απαιτούσαν καλό διάβασμα.

Για όσους πάντως ολοκληρώθηκαν χθες οι Πανελλαδικές εξετάσεις, η ανακούφιση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, αφού μία δοκιμασία έλαβε τέλος και πλέον θα περιμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Ωστόσο, οι εξετάσεις δεν τελείωσαν για όλους. Ανάλογα με τα πεδία που θέλουν να ‘ανοίξουν’ στο μηχανογραφικό τους αύριο Παρασκευή διαγωνίζονται κάποιοι στο μάθημα της Βιολογίας γενικής παιδείας, ενώ την Δευτέρα διαγωνίζονται στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής γενικής παιδείας και στην ιστορία γενικής παιδείας.

Μαρία Καραμπάτση (karabatsimaro@yahoo.gr)