Ηλεία

Πανελλήνιες 2018:Εύκολα Λατινικά και ΑΟΘ, απαιτητική η Χημεία

Ακούστε το άρθρο

Με Λατινικά για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, Χημεία για την Ομάδα Θετικών Σπουδών και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για την Ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, ολοκληρώθηκαν χθες οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την πλειοψηφία των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων. Η «αυλαία» θα πέσει την Τρίτη, με το μάθημα της Βιολογίας Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας, για όσους υποψηφίους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Ιατρικές Σχολές.

Μπορεί ο καιρός χθες να ήταν βροχερός, αλλά οι υποψήφιοι, βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα με πλατιά χαμόγελα, αφού τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν, ήταν σαφή, δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες κι ένας σωστά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να ανταποκριθεί και να πετύχει υψηλές βαθμολογίες, όπως και οι ίδιοι σημείωσαν, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς».

Πανελλήνιες 2018: Δείτε τον σχολιασμό των θεμάτων στα μάθηματα Λατινικά, ΑΟΘ, Χημεία

Πανελλήνιες 2018: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ

Αντίστοιχες ήταν και οι εκτιμήσεις των φροντιστών, σημειώνοντας πως τα θέματα της Χημείας ήταν μέτριας δυσκολίας, χωρίς υπερβολές, κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και απαιτούσαν ψυχραιμία, ετοιμότητα και σωστή διαχείριση του χρόνου.

Όσον αφορά τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, τα θέματα κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και δεν παρουσίασαν ασάφειες και δυσκολίες.

Αρκετά εύκολα, χαρακτήρισαν τα θέματα στα Λατινικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι απαιτούσαν προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων πέφτει την Τρίτη με το μάθημα της Βιολογίας Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας, για όσους υποψηφίους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Ιατρικές σχολές.

Όλη η επικαιρότητα