Αθλητισμός

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων στο Στίβο: Όλα παίζονται , νίκες, επιδόσεις, προκρίσεις για Πανευρωπαϊκά – Παγκόσμια

Ακούστε το άρθρο

Με διαφορετικούς στόχους  θα αγωνιστούν από αύριο το πρωί  στο Σχηματάρι οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του Νομού Ηλείας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων. Η πολυπληθής ομάδα  που αποτελείται από 6  νέες και  8 νέους μπορεί και να  σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, νίκες αλλά και επιδόσεις.

Στα κορίτσια θα  συμμετάσχουν:

Στο Πένταθλο η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΤΣΟΥΚΑΛΑ   του 2ο ΓΕΛ Πύργου, μαθήτρια της Β’ τάξης είναι  τιτλούχος του αγωνίσματος από πέρσι, θέλει να υπερασπιστεί  τον τίτλο αλλά και να πιάσει το υψηλό όριο του ΣΕΓΑΣ το οποίο θα την οδηγήσει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων στο Γκιορ Ουγγαρίας. Για να το πετύχει θα έχει σημειώσει και Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων αλλά και των Σχολικών αγώνων. Δύσκολος στόχος αλλά εφικτός.  Στο ίδιο αγώνισμα συμμετέχει και η  ΕΥΑΝΘΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ,  2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, πάντα δυνατή , η οποία μπορεί και να ανέβει στο βάθρο

Στα  100 μέτρα η  ΖΩΗ ΤΡΑΓΟΥΣΤΗ, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, μαθήτρια Α’ Λυκείου με επίδοση 12’’ 59 μετέχει για πρώτη φορά στους αγώνες και στοχεύει στην πρόκρισηπροκειμένου να περάσει στον τελικόκαι το απόγευμα  να παλέψει για μία επίδοση κάτω από 12’’50

Στα 200 μέτρα  η ΖΩΗΠΡΕΝΤΙ      από το ΕΠΑΛ Κρέστενας  για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Λυκείων μαθήτρια της  Α’ τάξης, στοχεύει επίσης να περάσει στον τελικό. Έχει δηλωθεί με επίδοση 26’’ 98 που πέτυχε στην δεύτερη φάση στην Πάτρα.

Στο ακόντιο η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΚΡΗ ΤΟΥ                 ΓΕΛ Ζαχάρως, μαθήτρια της  Β’ τάξης με επίδοση 40μ.32 εκ. στοχεύει να μπει στην 8άδα του αγωνίσματος και να κάνει ένα νέο ατομικό ρεκόρ .

Στο μήκος  η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΡΙΑΖΗ , 1ο ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔ. Μαθήτρια της  Β’ τάξης με δηλωμένη επίδοση στα 5μ.42 εκ. θα παλέψει για την υψηλή διάκριση, δηλαδή να μπει στη μάχη για τα μετάλλια. Το αγώνισμα είναι ιδιαίτερο , έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες, η αθλήτρια έχει την εμπειρία και τις δυνατότητες να φτάσει στο μετάλλιο.

Στα αγόρια συμμετέχουν:

Στα 2000 με φυσικά εμπόδια ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΥ  του 1ο ΓΕΛ Πύργου μαθητής της Γ’ τάξης και είναι δηλωμένος με το καλύτερο χρόνο  6’:19’’.29 . Ο αθλητής έχει εμπειρία  αγώνων διεκδικεί  σαφώς τη νίκη αλλά ουδείς γνωρίζει την κατάσταση των αντιπάλων του επειδή ακόμη δεν έχουν γίνει κούρσες και βρισκόμαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Στο άλμα σε μήκος ο ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ   1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας μαθητής Γ’ Λυκείου έχει επανέλθει με  7μ.18 εκ. και είναι έτοιμος για …απογείωση. Φυσικά φαβορί για τη νίκη, Πανελληνιονίκης από πέρσι θα έχει αντίπαλο τον Κύπριο Κυριακού που έχει κάνει φέτος 7μ.70 εκ. Ο Αλέξης  ίσως κυνηγήσει και την πρόκριση για το Παγκόσμιο εφήβων που θα γίνει στο Τάμπερε της Φινλανδίας αν κα ι είναι νωρίς ακόμη.  Στο αγώνισμα μετέχει ο πρωτόπειρος ΗΛΙΑΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ του 4ου ΓΕΛ Πύργου μαθητής της Β’ τάξης έχει δηλωθεί με επίδοση 6μ.53 εκ. αλλά έχει κάνει φέτος  καλύτερα άλματα . μπορεί να κάνει ατομική επίδοση και ίσως σ’ ένα ασταθές αγώνισμα να μπει και στην 6άδα.

Στον Ακοντισμό ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΛΙΜΙ              , ΓΕΛ Ζαχάρως  μαθητής της Β’ τάξης έχει περάσει στο Πανελλήνιο με 57μ.65εκ. Είναι δυνατός, έμπειρος θα παλέψει για να μπει στα μετάλλια.

Στα  400 με εμπόδια  ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΣΚΑ   2ο ΕΠΑΛ Πύργου, μαθητής της Β’ τάξης έχει περάσει στο Πανελλήνιο με  58’’86 και θα προσπαθήσει σ’ ένα νέο ατομικό ρεκόρ  ώστε να περάσει στον τελικό.

Στη σφαιροβολία  ο ΓΕΩΡΓΙΟΣΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗΣ   2ο ΕΠΑΛ Πύργου, μαθητής Γ’΄Λυκείου έχει περάσειστο Πανελλήνιο με 14μ.86 εκ.  και στόχος μία βολή πάνω από 15 μέτρα που θα του δώσει και μία μεγάλη διάκριση στην 6άδα.

Στο Τριπλούν ο  ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, 3ο ΓΕΛ Πύργου, μαθητής της Β΄ τάξης έχει κάνει 13μ.58 εκ., στοχεύει σε μία καλή επίδοση πάνω από τα 14 μέτρα, όπου και θα παιχτεί η υπόθεση των μεταλλίων.

Τέλος ο βενιαμίν της ομάδας, ο ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ συμμετέχει στο Δέκαθλο καιι πιάνει δουλειά πρωί-πρωί . Ο μαθητής  της Α’ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Πύργου είναι σπουδαίο ταλέντο αλλά δοκιμάζει για πρώτη φορά στο αγώνισμα και οτιδήποτε πετύχει θα είναι στα θετικά του αφού έχει μπροστά του μεγάλο μέλλον.

Όλη η επικαιρότητα