Αθλητισμός

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Α.Μ.Ε.Α: Χρυσό ο Δημητρακόπουλος!

Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή 70 περίπου αθλητών από όλα τα σωματεία της χώρας, έγινε το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της ΕΑΟΜ Α.μ.Ε.Α. στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο Φάληρο.

Από το σύλλογο Α.Ο. Αρίων Αμαλιάδας συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στη κατηγορία ΤΤ8 ο Γιάννης Δημητρακόπουλος, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του ΑΣΑΧ (Παιανίας) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη φετινή αγωνιστική περίοδο για τον Αρίωνα.

Στα παιχνίδια του ομίλου το Σαββάτο πέρασε πρώτος με νίκες και στον ημιτελικό συνάντησε τον επί 3 χρόνια αντίπαλό του σε τελικούς Κώστα Κάππα (Αετοί Θεσσαλονίκης ), τον οποίο και κέρδισε με 3-0, έχοντας δυσκολευτεί στο 3ο σετ  ( 11-5, 11-6, 12-10 ).

Στο τελικό αντιμετώπισε τον Μεράμπι Τσανάβα (Τριπτόλεμος Ελευσίνας), κέρδισε με 3-1, αλλά η επικράτηση ήρθε με μεγάλη δυσκολία.

Αρχικά έχασε το πρώτο σετ σχετικά εύκολα με 11-5 και στο δεύτερο ήταν πίσω στο σκορ με 9-3 και 10-6, κάνοντας πολλά λάθη σε εύκολες μπαλιές, ενώ είχε μεγάλη δυσκολία στα  επιθετικά του χτυπήματα. Εκεί όμως άλλαξε το τρόπο παιχνιδιού του και με απλές μπαλιές έκανε σερί 6-0 και κέρδισε το σετ με 12-10.

Στη συνέχεια, παίζοντας χωρίς άγχος, κέρδισε το επόμενο σετ με 11-3 και στο τελευταίο ξεκίνησε με 6-0 και 10-3, για να ακολουθήσουν 5 χαμένες επιθέσεις, μέχρι τη τελική επικράτηση με 11-8.

Να σημειώσουμε ότι φέτος η κατηγορία ΤΤ8 συγχωνεύθηκε με τη κατηγορία ΤΤ7 (λόγω μικρής συμμετοχής στη ΤΤ7). Την απονομή στους νικητές της κατηγορίας έκανε ο Πατρινός Ομοσπονδιακός Προπονητής της ΕΑΟΜ Α.μ.Ε.Α, Μιχάλης Κατσικαδέλης.

Όλη η επικαιρότητα