Ηλεία

Πανελλήνιος Σύλλογος Τσιγγάνων: Αμοιβαία συνεργασία για τους Ρομά και τον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Τσιγγάνων συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ. Λιατσής, συζητώντας τα προβλήματα που τους απασχολούν και πώς μπορούν αυτά να επιλυθούν.

Ο κ. Λιατσής συναντήθηκε με τον γραμματέα του συλλόγου, Γ.Χαλιλόπουλο, και τα μέλη του συλλόγου, Ηλία Δημητρόπουλο και Ηρακλή Θεοδωρόπουλο και εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση, καθώς δρομολογήθηκε ευρύς διάλογος για τα φλέγοντα ζητήματα που τους ταλανίζουν και επηρεάζουν και την πόλη.

«Μετά από πάρα πολύ καιρό ένιωσα μεγάλη χαρά για την επικοινωνία μου με τον κ. Χαλιλόπουλο και τα μέλη του συλλόγου. Μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε μαζί μερικές σκέψεις για το πώς θα ιεραρχήσουμε κάποια προβλήματα που τους βασανίζουν και θα μπορέσουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις. Οι απαντήσεις δίνονται μεμονωμένα και κατά περίπτωση και μετά τις εκλογές ανάλογα με τις σχέσεις που έχει δημιουργήσει προσωπικά ο καθένας» είπε αρχικά ο κ. Λιατσής και αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά ζητήματα.

«Είπαμε λοιπόν ότι πολύ σύντομα μια πιο αντιπροσωπευτική ομάδα Ρομά και ο κ.Χαλιλόπουλος θα έρθουν και θα κουβεντιάσουμε για τις λαϊκές, για αυτά που συμβαίνουν στον κόμβο της Φιλοθέης, για αυτά που συμβαίνουν στο Κατάκολο, για την κοινωνική μέριμνα που πρέπει να ληφθεί για να επουλώσει κάποιες πληγές που υπάρχουν και, τέλος, για ορισμένα έργα που έχουν σχέση με τους οικισμούς», ανέφερε οκ κ. Λιατσής και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μικροδιαφορές σε διάφορες οικογένειες σε σχέση με την πόλη του Πύργου, οι οποίες είναι γνωστές και στον ίδιο, θα επουλωθούν.

«Γρήγορα θα έχουμε εκπροσώπους από όλες τις οικογένειες, μέσα από την παράδοση,  τα ήθη και τα έθιμα που τους ακολουθούν γενιές ως τώρα. Έτσι το έργο του Δημάρχου θα είναι πιο εύκολο για να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει, για να επικαλεστεί και τη βοήθεια της πολιτείας εκεί που ίσως χρειαστεί νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν να λυθούν ορισμένα  πράγματα»,  σημείωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Τσιγγάνων, Γ. Χαλιλόπουλος, επισήμανε ότι ο κ. Λιατσής ήταν πάντα στο πλευρό τους και αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα.

«Ζητάμε με την έγκριση του Δημάρχου, που  την έχουμε πιστεύω, να υλοποιήσουμε κάποια προγράμματα για τη στέγαση και τη μετεγκατάσταση των τσιγγάνων που ζουν σε καταυλισμούς ή ακόμα και αυτών που είναι άστεγοι τελείως. Επίσης για συζητήσαμε για το θέμα της εργασίας, που αυτή τη στιγμή είναι ένα επείγον πρόβλημα. Θέλουμε και εμείς  να βοηθήσουμε την πόλη μας προς το καλύτερο, σε όλα τα προβλήματα  που υπάρχουν και τα δημιουργούν κάποιοι από εμάς. Άλλωστε, εδώ ζούμε εδώ μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας, τα στέλνουμε και σχολείο και κάποια από τα παιδιά μας είναι μορφωμένα», δήλωσε ο κ. Χαλιλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα