Αχαϊα

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Χημειοθεραπεία… κομμένη!

Ακούστε το άρθρο

Απροειδοποίητα και αιφνιδιαστικά διακόπηκαν οι χημειοθεραπείες σε ασθενείς Ογκολογικής Μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Καρκινοπαθείς κατήγγειλαν ότι το πρόγραμμα χημειοθεραπειών σταμάτησε αιφνιδιαστικά και εντελώς απροειδοποίητα, με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς όχι μόνο να ειδοποιηθούν τελευταία στιγμή πως ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού τους, αλλά να μην είναι σε θέση κανείς να τους απαντήσει και πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του προγράμματος.

«Πήγε η μητέρα μου το πρωί να κάνει την προγραμματισμένη χημειοθεραπεία στο Ρίον όπως και πάρα πολλοί άλλοι καρκινοπαθείς. Μέχρι τις 12 τουλάχιστον το μεσημέρι που περίμενε, δεν υπήρχε φάρμακο χημειοθεραπείας. Μετά έφυγε γιατί δεν άντεχε άλλο να περιμένει», αναφέρει η κόρη μιας ασθενούς.

Ανασφάλεια για το αύριο, φόβος, ταλαιπωρία και απαξίωση συνθέτουν το σκηνικό που έζησαν για ακόμη μια φορά δεκάδες καρκινοπαθείς από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι είχε προγραμματιστεί να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζονται με τον τρόπο αυτό.

Τα τελευταία χρόνια είναι επαναλαμβανόμενα τέτοιου είδους προβλήματα, καθώς δεν υπήρχαν τα φάρμακα που απαιτούνται για την δημιουργία των σχημάτων, τα οποία δίνονται στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

dete.gr

Όλη η επικαιρότητα