Πανηγύρι Αγίου Χαραλάμπους 2019: Δυνατά για ακόμα μια χρονιά

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε για ακόμα μια χρονιά το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους, που λαμβάνει χώρα στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου του Πύργου. Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες του, αποδεικνύοντας πως οι φετινές εκδηλώσεις θα αποτελέσουν το «μήλο της Έριδος» για αρκετό κόσμο στην Ηλεία.

Με ένα σημαντικό αριθμό περιπτέρων να έχει στηθεί στο χώρο και με ελάχιστο πλέον χρόνο μέχρι την γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους, αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν χθες το χώρο και αποχώρησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, αφού έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, να αγοράσουν διάφορα είδη σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και οι μικροί φίλοι να διασκεδάσουν με μοναδικά παιχνίδια που υπάρχουν στο Λούνα Παρκ, με τον καιρό όπως έχει γίνει γνωστό να λογίζεται ως σύμμαχος στο φετινό εορτασμό.

Αισιόδοξοι οι έμποροι!

Κλίμα αισιοδοξίας φαίνεται πως διακατέχει τους εμπόρους που λαμβάνουν μέρος τη φετινή χρονιά στο πανηγύρι, αφού τόσο ο καιρός όσο και η ελπιδοφόρα κατάσταση που αντικρίζουν από τον κόσμο τους έχει δώσει αφορμή να πιστεύουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Πέρα από το ντόπιο στοιχείο, αρκετοί είναι και αυτοί που έχουν έρθει από διάφορες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να αναδείξουν τα προϊόντα της περιοχής τους και να κερδίσουν τον κόσμο της Ηλείας.

Ιωάννης Βερυκάκης: «Έρχομαι για τρίτη συνεχή χρονιά. Γίνεται σημαντική προσπάθεια και κερδίζουν αμφότερες και οι δυο πλευρές. Όντας παραγωγός, κτηνοτρόφος και τυροκόμος, θα βρείτε νόστιμη κεφαλογραβιέρα Κρήτης, ενώ διαθέτουμε μέλια «Λευκά Όρη» που προέρχονται από υψόμετρο άνω των 1000μ., ρακί και ρακόμελο».

Μίλτος Κορκολής: «Ελπίζω φέτος να είναι καλύτερη η κατάσταση. Διαθέτουμε ζαχαρώδη, χαλβάδες, λουκουμάδες και ελπίζω ο κόσμος να μας προτιμήσει. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει λίγη παραπάνω αισιοδοξία συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, δημιουργώντας ελπίδες ανάκαμψης. Το μέλλον πιστεύω μας επιφυλάσσει τα καλύτερα».

Γιάννης Παπαδάτος: «Το θρησκευτικό πανηγύρι Αγίου Χαραλάμπους γίνεται σε στεγασμένο και ηλεκτροφωτισμένο χώρο, που παρέχει ο δήμος. Για τους Πυργιώτες έχει έκπτωση στο θέμα του χώρου, ώστε να έρθουμε, να δουλέψουμε και να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας. Φέτος ο καιρός μας ευνοεί και αισιοδοξούμε. Υπάρχει καλύτερη οργάνωση και παρά την έλλειψη χρημάτων, θα πρέπει ο κόσμος να δώσει το παρόν».

Ανδρέας Τσίπος: «Έχω φέρει παραδοσιακά προϊόντα στο παζάρι. Τα πάντα είναι παραδοσιακά, φρεσκότατα και να έρθει ο κόσμος να γευτεί τα προϊόντα. Οι τιμές συγκριτικά με πέρυσι είναι αρκετά χαμηλότερες, με το χαλβά να έχει φέτος 7€ αντί για 10€. Υπάρχει σοβαρή οικονομική κρίση και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι».

Στα περίπτερά του, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει να προμηθευτεί παραδοσιακά γλυκά, τυροκομικά προϊόντα, κοσμήματα, μικροαντικείμενα πάσης φύσεως, ρούχα και λευκά είδη, παιδικά παιχνίδια και φυσικά παραδοσιακή γουρνοπούλα, ενώ για τους μικρότερους υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που θα τα διασκεδάσουν.