Γεύσεις

Πανικός στο Internet με συνταγή για μακαρονάδα

Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλο ξέσπασε στο διαδίκτυο με αφορμή μία μακαρονάδα. «Μην δοκιμάσετε αυτή τη μακαρονάδα» είναι ο τίτλος που έδωσε ο συντάκτης του repubblica.it και ήταν η αρχή για το χαμό που ακολούθησε.

Αφορμή του σκανδάλου που απασχόλησε χιλιάδες χρήστες στο διαδίκτυο, ήταν η συνταγή για την προετοιμασία μιας μακαρονάδας όχι, όμως, όπως τη θέλουν οι Ιταλοί αλλά οι Αμερικάνοι. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Γνωστή σελίδα στο Facebook, παρουσιάσε μια συνταγή, με το βίντεο να δείχνει σε αργές κινήσεις την προετοιμασία της. Το βίντεο γνώρισε μεγάλη επιτυχία, μόνο που δεν ακολουθεί κατά γράμμα τους κανονές που έχουν οι Ιταλοί στην κουζίνα τους, αλλά έχει πιο “αμερικάνικα” στοιχεία. Γι’ αυτό και ο ιταλικός τύπος την αποκύρηξε.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό (ως εδώ καλά), βάζουμε μέσα στο νερό μπέικον, κρεμμύδι, σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, κομματάκια από φιλέτο κοτόπουλο, σπανάκι φρέσκο (δίνοντας μια πιο light απόχρωση στη συνταγή).

Έπειτα βάζουμε και γάλα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι pesto καθώς και παρμεζάνα.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Την προετοιμασία της συνταγής παρακολούθησαν 38 εκατομ. χρήστες, ενώ δεν έλειψαν και οι αναδημοσιεύσεις που ξεπέρασαν τις 400.000. Αξίζει να σημειωθεί πως σχόλια υπήρξαν σε διάφορες γλώσσες.

Εκείνα όμως που ξεχωρίσαμε και σας τα παρουσιάζουμε είναι των Ιταλών.

«Είστε σοβαροί; Δεν ξέρετε τι κάνετε. Ας μας συγχωρέσουν οι παπούδες μας.»
«Βάλτε και απορρυπαντικό. Έτσι πέραν της μακαρονάδας, θα έχετε και μια καθαρή κατσαρόλα.»
«Μέσα στη συνταγή θα έπρεπε να πετάξετε και ένα…. κλειδί από την Αγγλία.»
«Κάθε φορά που κάποιος μαγειρεύει μια μακαρονάδα κατά αυτόν τρόπο και μια γιαγιά- Ιταλίδα μάλλον πεθαίνει.»

Το θέμα πήρε μεγάλη διάσταση, με τους Ιταλούς followers να παρακαλούν τους διαδικτυακούς τους φίλους να μην δοκιμάσουν ποτέ αυτή τη συνταγή.

Δείτε την εκτέλεσή της σε ένα κατατοπιστικό βίντεο:

 Πηγή: womantoc.gr 

Όλη η επικαιρότητα