Γ Εθνική

Πανηλειακός: 61 χρόνια ένδοξης ιστορίας

Ακούστε το άρθρο

«Το καλύτερο δώρο για τους απανταχού πιστούς ακόλουθους της ομάδας, θα είναι η νίκη την Κυριακή» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι «ερυθρόλευκοι»

Πέρασαν αισίως 61 χρόνια ένδοξης ιστορίας, αλλά και αρκετών περιπετειών για τον Πανηλειακό. Σημαδιακή λοιπόν η χθεσινή ημέρα, αφού πριν από 61 χρόνια, το 1958, ιδρύθηκε η πιο ιστορική ομάδα της Ηλείας, ο Πανηλειακός, από τη συγχώνευση 3 τοπικών ομάδων (ΑΕΚ, Εθνικός και Ηρακλής). Από το 1958 ο Πανηλειακός αγωνιζόταν στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αχαΐας μέχρι και το 1969 καθώς στην Ηλεία δεν υπήρχε Ε.Π.Σ. Ηλείας. Μέχρι και το 1988 ανεβοκατέβαινε στη Β’ και στη Γ’ εθνική μέχρι που τελικά έπεσε στην Α΄ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Ηλείας. Εκείνη τη στιγμή ανέλαβε την ηγεσία της ομάδας ο Σάκης Σταυρόπουλος, που την οδήγησε στην Α’ Εθνική. Στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο Πανηλειακός αγωνίστηκε για 6 συνεχόμενες περιόδους, από την 1995–1996 ως την περίοδο 2000- 2001 όπου υποβιβάστηκε, για να επιστρέψει για τελευταία φορά στην Α΄ την περίοδο 2003-04. Από κει και πέρα ξεκίνησε μια πτωτική πορεία, που πλέον έχει ανακοπεί χάρις στην στήριξη λίγων ρομαντικών επιχειρηματιών από την Ηλεία, και πλέον όλοι ελπίζουν πολύ σύντομα η ομάδα να ξαναβρεί τον δρόμο για τα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση του Πανηλειακού για τα 61α γενέθλια

Με αφορμή τα 61α γενέθλια, η ομάδα έβγαλε την εξής ανακοίνωση ενόψει και του αγώνα της Κυριακής με τον Φοίβο Κρεμαστής στο στάδιο Πύργου.

«Η νίκη, το καλύτερο δώρο!

Η ομάδας μας σήμερα (σ.σ. χθες) συμπλήρωσε 61 χρόνια ζωής.

Εξήντα ένα ένδοξα και περήφανα χρόνια με χαρές και λύπες που μας γεμίζουν μεγάλη τιμή και ευθύνη που είμαστε μέλη αυτού του ζωντανού οργανισμού που λέγεται «Πανηλειακός».

Το καλύτερο δώρο όμως για τους απανταχού πιστούς ακόλουθους αυτής της ομάδας, αυτής της ιδέας θα είναι η νίκη την Κυριακή.

Ο Πανηλειακός μας στις 20/1 και ώρα 1.30 μ.μ. θα υποδεχτεί στο Δημοτικό στάδιο Πύργου «Χ. Βιλαέτης» τον Φοίβο Κρεμαστής για την 15η αγωνιστική του 6ου ομίλου.
Καλούμε τον κόσμο της ομάδας να βρεθεί στο πλευρό του προπονητή και των ποδοσφαιριστών και να τους Βοηθήσει με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, για την επιστροφή στις νίκες που είναι αναγκαία.

Την Κυριακή γιορτάζουμε μαζί, την Κυριακή πανηγυρίζουμε μαζί!».

Συλλυπητήρια στον Νίκο Άγριο

Ο Α.Ο Πανηλειακός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου και συνεργάτη Νίκου Άγριου ο οποίος έχασε τον αγαπημένο του πατέρα Κώστα.

Όλη η επικαιρότητα