Γ Εθνική

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΑΧΑΪΚΗ 1-0: «Λυτρωτής» Νιφορόπουλος στο 93’ (VIDEO)!

Ακούστε το άρθρο

Νέα τεράστια νίκη που τον διατηρεί στην τρίτη θέση και τον φέρνει στο -4 από την κορυφή πέτυχε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Πύργου ο Πανηλειακός που στο 93ο λεπτό με το γκολ του Νιφορόπουλου έκαμψε την αντίσταση της Αχαϊκής, η οποία σε όλο το παιχνίδι υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο αλλά στο τέλος δεν άντεξε.

Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιξαν οι ερυθρόλευκοι, που χθες έπαιξαν με τη γούρικη όπως αποδεικνύεται τελευταία μπλε στολή, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την ομάδα του Αλέξη Γαβριλόπουλου και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έχασαν τουλάχιστον τρεις σπουδαίες ευκαιρίες πριν φτάσουν στο «χρυσό» γκολ.

Άσσο απ’ το μανίκι έβγαλε ο Γιώργος Κούτσης, ο οποίος πέρασε τον Νιφορόπουλο στο παιχνίδι στο 70’ σαν αριστερό εξτρέμ και στο 80’ τον έφερε δεξιά, θέση από την οποία χάρισε τελικά τη μεγάλη νίκη λίγες στιγμές πριν από τη λήξη.

Ο αγώνας

Ο Πανηλειακός πήρε εξαρχής τα ηνία του αγώνα αλλά μέχρι το πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς το καρέ του Δρακόπουλου. Στο 18’ ο Κρεββατάς με σουτ τέσταρε την ετοιμότητα του γκολκίπερ της Αχαϊκής ο όποιος μπλόκαρε τη μπάλα και στο 21’ το φάουλ του Σωτηρόπουλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 23’ ο ίδιος παίκτης προσπάθησε να απειλήσει από πλάγια όμως το σουτ του δεν ανησύχησε τον Δρακόπουλο, με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι ερυθρόλευκοι «στρίμωξαν» τους φιλοξενούμενους και το σουτ του Σέου στο 54’ από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι ενώ στο 57’, στην πρώτη και τελευταία επίσκεψη της Αχαϊκής στα καρέ του Καπετανάκη, ο Καραγιάννης από πλάγια  πλάσαρε ψηλά. Στο 60’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ όταν ο Κρεββατάς πέρασε τον Ντάνκουα, αλλά ο τελευταίος «φάτσα» με τον Δρακόπουλο αστόχησε και ένα λεπτό αργότερα, ο Μπουρλάκης σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον πορτιέρο των Αχαιών να αντιδρά σωστά. Στο 63’, ο Μπουρλάκης δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση και στο 66’ το σουτ του Κρεββατά κατέληξε στην αγκαλιά του Δρακόπουλου. Στο 81’ και στο 86’ δυο διαδοχικές κεφαλιές του Κρεββατά δεν είχαν την επιθυμητή κατάληξη, για να φτάσουμε έτσι στο 93’ όταν ο υψηλόσωμος σέντερ φορ του Πανηλειακού «έσπασε» με το κεφάλι στον Μπουρλάκη ο οποίος βρήκε τον Νιφορόπουλο και αυτός με άπιαστο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το τελικό 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Αυτοί που ξεχώρισαν

Κορυφαίος του γηπέδου για ακόμα μια φορά ο Γκοτσούλιας και από κοντά σε απόδοση οι Μπουρνέλης, Λεβέντης, Σούλης, Σέου και στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπουρλάκης ενώ από τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Κοκκίνης και σταθερός ήταν ο Δρακόπουλος.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Σέου, Λεβέντης, Μπουρνέλης, Σούλης, Νικολόπουλος, Ντάνκουα (78’ Ντάνκουα), Γκοτσούλιας, Κρεββατάς, Μπουρλάκης (94’ Κολόκας), Σωτηρόπουλος(70’ λ.τρ. Νιφορόπουλος)

ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Ντάζος, Σταφανόπουλος, Πατάπης, Κοκκίνης, Σωτηρόπουλος, Καραγιάννης, Γερασιμόπουλος (89’ Αποστολόπουλος), Σταυρόπουλος (65’ Χαρίζι), Σαμπανέι, Αντωνόπουλος (94’ Μητρόπουλος)

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

9η αγωνιστική – αποτελέσματα

Αστέρας Βλαχιώτη – Αστέρας Αμαλιάδας 2-0
Πανηλειακός – Αχαϊκή 1-0
ΠΑΟ Βάρδας – Λεωνίδιο 1-0
Τσικλητήρας Πύλου– Παλληξουριακός 3-0
Παναρκαδικός – Ζάκυνθος 1-0
Διαγόρας Βραχνεΐκων – Καλαμάτα 0-2

Η βαθμολογία (Σε 9 αγώνες)

Αστέρας Βλαχιώτη 15-7 21
———————————
Αστέρας Αμαλιάδας 18-8 19
Πανηλειακός 13-4 17
Καλαμάτα 8-1 17
ΠΑΟ Βάρδας 6-7 13
Παναρκαδικός 9-8 13
Διαγόρας Βραχανεΐκων 11-10 12
——————————————-
Τσικλητήρας 8-6 12
Αχαϊκή 9-9 11
Ζάκυνθος 5-9 9
Παλληξουριακός 7-21 7
Λεωνίδιο 2-22 0

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Πανηλειακός – Τσικλητήρας
Παλληξουριακός – Παναρκαδικός
Αχαϊκή – ΠΑΟ Βάρδας
Ζάκυνθος – Διαγόρας Βραχνεΐκων
Λεωνίδιο – Αστέρας Βλαχιώτη
Καλαμάτα – Αστέρας Αμαλιάδας

 

Όλη η επικαιρότητα