Αθλητισμός Ηλεία

Πανηλειακός: Αχνοφαίνεται φως στο τούνελ!

Ακούστε το άρθρο

Σαφώς πιο ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα που προέκυψαν μετά την χθεσινή Γ.Σ. του Πανηλειακού, αφού σε αντίθεση με την πρώτη συνέλευση, αυτή τη φορά αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μη καθόδου της ομάδας στην Γ’ Εθνική ή την συμμετοχής σε χαμηλότερη, δηλ. τοπική, κατηγορία.

Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση παραμένει κρίσιμη αφού ο χρόνος περνά ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς ακριβώς θα μπορέσει η ομάδα να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα (χρηματοδότες, μπάτζετ, υλικό κλπ) ωστόσο εκφράστηκε η επιθυμία, να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα  και συνεχίσει ο σύλλογος την  πορεία του και αυτό να γίνει μέσω μιας επιτροπής η οποία είτε θα αποτελείται από παλιά μέλη του «Πυρσού» είτε από νέα άτομα τα οποία θα κάνουν τις επαφές που χρειάζονται.

Χθες, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος των ερυθρόλευκων Χρήστος Χίτος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ με μοναδικό θέμα το μέλλον της ομάδας  μας. Όπως όλοι ξέρουμε,  η διοίκηση κάνει μεγάλο αγώνα  για να μπορέσει ο Πανηλειακός να κατέβει στο γήπεδο,  και να φτιάξει μια αξιόμαχη ομάδα. Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από αυτόν τον στόχο, αλλά πιστεύουμε ότι με την βοήθεια όλων, μπορεί  να επιτευχθεί!  Απομένει να δούμε εάν όλοι εμείς που αγαπάμε  τον Πανηλειακό, αλλά και όλη η πόλη του Πύργου, μπορεί να στηρίξει  αυτή την προσπάθεια. Μια πρώτη κίνηση  είναι μπορεί να είναι η αγορά εισιτηρίου διαρκείας, από όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Αυτό θα αποτελέσει  βαρόμετρο , για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε τελικά και  η  ομάδα να κατέβει στο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Γαβρίλης Λιατσής πρότεινε να δημιουργηθεί μια επιτροπή που χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς να αποτελεί απαραίτητα διοίκηση, θα «τρέξει» τα θέματα του συλλόγου μέχρι την επόμενη Γ.Σ. με στόχο την δημιουργία μιας ομάδας που πρωταρχικό στόχο θα έχει την παραμονή στη Γ΄ Εθνική.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Εγώ είμαι κοντά σας ως δήμαρχος, έχω εξετάσει τις προηγούμενες μέρες για το πώς μπορούν να βρεθούν πόροι, μέσω συναυλιών, μέσω επιχορήγησης κατευθείαν από το Δήμο κλπ . Θα κάνουμε ότι μπορούμε όπως το κάναμε και πέρυσι με τα έργα που έγιναν στο γήπεδο. Και θα εξαντλήσουμε και τη γκάμα των γνωριμιών μας για το καλό του Πανηλειακού».

Ημερομηνία για την επόμενη Γ.Σ. δεν ορίστηκε, ωστόσο προς την κατεύθυνση των όσων ειπώθηκαν, τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να συσταθεί αυτή η επιτροπή η οποία αν όλα πάνε κατ’ ευχίν, μέχρι την επόμενη συνάντηση θα έχει να παρουσιάσει ένα προϋπολογισμό και κάποια αποτελέσματα των επαφών που θα γίνουν.

Όλη η επικαιρότητα