Αθλητισμός

Πανηλειακός: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες οπαδοί – Τι λένε οι νομικοί κύκλοι

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες το μεσημέρι με εντολή Εισαγγελέα οι επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια στον φιλικό αγώνα Πανηλειακός-Παναχαϊκή το βράδυ της Τετάρτης στον Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η Εισαγγελέας Πύργου έκρινε ελλιπή τη δικογραφία, δεν ακολούθησε τη διαδικασία του αυτοφώρου και διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τη συμπλήρωσή της με στοιχεία.

Εις βάρος των επτά ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αθλητικής βίας, των διακεκριμένων φθορών, της κατοχής ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και φωτοβολίδων, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ωστόσο από την πλευρά των συλληφθέντων εκφράζεται έντονη αμφισβήτηση για όσα τους προσάπτονται, καθότι δεν προκύπτουν στοιχεία για όλα τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Νομικοί κύκλοι του Πύργου δήλωσαν στην εφ.«Πατρίς» ότι προκύπτουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, επισημαίνοντας ότι έχουν αποδοθεί αδικήματα στους Πυργιώτες συλληφθέντες, τα οποία ουσιαστικά είναι αστήρικτα και αβάσιμα.

«Κατηγορούνται για φθορές, τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετική κατάθεση. Σπάστηκαν αυτοκίνητα Πυργιωτών, τα οποία προφανώς και δεν τα έσπασαν Πυργιώτες, τη στιγμή που προσήχθησαν μόνο Πυργιώτες. Κατηγορούνται για σωματικές βλάβες, ενώ οι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τον πετροβολισμό που δέχθηκαν από τους Πατρινούς», τόνισαν στην εφ. Πατρίς νομικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα όσον αφορά τη νομιμότητα της μεταφοράς φιλάθλων άλλης ομάδας στο γήπεδο, τη στιγμή που δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την ενημέρωση των αρμοδίων (ΕΛΑΣ, γηπεδούχος ομάδα).

Ήρθαν και έφυγαν… κύριοι

Παράλληλα, επισημαίνεται πως το λεωφορείο που μετέφερε τους Πατρινούς, πέρασε είτε από πλημμελή έλεγχο είτε δεν ελέγχθηκε καθόλου, ενώ αμέσως μετά τη συμπλοκή, οι Πατρινοί «φίλαθλοι» επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και έφυγαν… κύριοι δίχως να υποστούν καμία συνέπεια για τις «θεάρεστες» ενέργειές τους.

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη έκδοση της εφ.Πατρίς…

Πανηλειακός ΑΟ: Ανακοίνωση για τα επεισόδια με την Παναχαϊκή στον Πύργο

Όλη η επικαιρότητα