Γ Εθνική

Πανηλειακός – Αστέρας Αμαλιάδας: Έξι Ηλείοι τεχνικοί μιλούν για το κυριακάτικο ντέρμπι

Ακούστε το άρθρο

Τρεις μόλις μέρες έμειναν για το παιχνίδι που περιμένει με ανυπομονησία όλοι η φίλαθλη Ηλεία, το μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ανάμεσα σε Πανηλειακό και Αστέρα.

Η «Πατρίς σπορ» ζητά σήμερα τι γνώμη έξι τεχνικών, που ορισμένοι εκτός των οποίων έχουν αγωνιστεί και σε τουλάχιστον μια από τις δυο ομάδες, για το που θα κριθεί το παιχνίδι, κάνοντας παράλληλα τις δικές  τους προβλέψεις.

Γιώργος Λαγός: «Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι»

«Σίγουρα και οι δυο ομάδες δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αφού αμφότερες προέρχονται από απώλειες βαθμών. Περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι, με τον Πανηλειακό λόγω έδρας να έχει ένα λόγο παραπάνω να θέλει τη νίκη! Ο Αστέρας όμως έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ που είναι ικανό για το θετικό αποτέλεσμα, ακόμα και για τη νίκη!»

Μιχάλης Παπουτσής: «Θα κριθεί στο πάθος και τη θέληση!»

«Καμιά από τις δυο ομάδες δεν βρίσκεται στην κατάσταση που ίσως θα ήθελε πριν από αυτό το παιχνίδι και ειδικά οι γηπεδούχοι. Ο Πανηλειακός όμως είναι Πανηλειακός και θα είναι πάρα πολύ σημαντική η νίκη γι’ αυτόν. Είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες, με το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι που θα κριθεί στο πάθος και στη θέληση αν και ο Αστέρας έχει πιο ποιοτικό ρόστερ».

Άρης Ρουμελιώτης: «Σαν το… Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός!»

«Όπως σε όλα τα ντέρμπι, έτσι και σε αυτό περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι το οποίο θα κριθεί στο γκολ και στο ποιος θα είναι καλύτερος στην άμυνα, πιο σφιχτός! Το κυριακάτικο παιχνίδι για την Ηλεία, είναι ότι το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για την υπόλοιπη Ελλάδα και σε τέτοια ματς δεν παίζει καμία σημασία η βαθμολογική θέση και τα μπάτζετ των ομάδων!»

Νίκος Γκρίλλας: «Θέμα ψυχολογίας…»

«Παρά το γεγονός πως ο Αστέρας δείχνει να έχει πιο δυνατό ρόστερ, εντούτοις είναι ένα ντέρμπι και ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος! Αυτά τα παιχνίδια είναι θέμα ψυχολογίας! Και οι δύο έρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και αυτός που θα καταφέρει να φτιάξει πιο γρήγορα την ψυχολογία του για τον αγώνα, θα έχει και μεγαλύτερη τύχη!»

Nτίνος Παναγιωτακόπουλος: «Προβάδισμα ο Αστέρας, κατάθεση ψυχής ο Πανηλειακός»

«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι από τα παλιά! Αυτή την χρονική στιγμή ο Αστέρας έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω ψυχολογίας και ρόστερ. Αυτό που σίγουρα θα μετρήσει είναι το πάθος και η έδρα που για τον Πανηλειακό θα παίξει σημαντικό ρόλο γιατί η ομάδα έχει ανάγκη το φίλαθλο κόσμο κοντά της. Ο Πανηλειακός για να βγει νικητής από αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να καταθέσει και την ψυχή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό θα είναι το κριτήριο για αυτόν τον αγώνα.

Δημήτρης Διαμαντόπουλος: «Σε αυτά τα ματς δε μετρά η βαθμολογική θέση»

«Είναι το μεγάλο ντέρμπι του Νομού και θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ, ποιος θα είναι πιο δυνατός.  Ο Αστέρας διαθέτει πιο έμπειρο και πιο ποιοτικό ρόστερ ωστόσο σε αυτά τα παιχνίδια δε «παίζει» μπάλα  ούτε αυτό αλλά ούτε η βαθμολογική θέση των αντιπάλων. Νομίζω δε, πως ο Πανηλειακός έχει αδικηθεί από την θέση του στη βαθμολογία μέχρι τώρα».

Tα νέα απ’ τα δυο στρατόπεδα

Πυρετωδώς συνεχίζεται η προετοιμασία στα στρατόπεδα των δυο αντιπάλων ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στον οποίο η νίκη για αμφότερους είναι το μοναδικό ζητούμενο για διαφορετικούς λόγους στον καθένα.

Πανηλειακός: Ερωτηματικά Νιφορόπουλος, Σωτηρόπουλος

Δυο ερωτηματικά υπάρχουν στους ερυθρόλευκους και έχουν να κάνουν με την συμμετοχή των Νιφορόπουλου και Σωτηρόπουλου. Ο πρώτος έπαιξε λίγο στα Βραχνέικα, ωστόσο δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που είχε και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί ενώ από τραυματισμό ταλαιπωρείται και ο Σωτηρόπουλος, με τις επόμενες μέρες μέχρι και τη σέντρα να είναι κρίσιμες για τη συμμετοχή του.

Αντίθετα, καλά στην υγεία του είναι ο Κρεββατάς που τις τελευταίες μέρες αντιμετώπιζε πόνους στον ώμο από χτύπημα που είχε δεχτεί στα Βραχνέικα ενώ στον Πανηλειακό με αγωνία περιμένουν την απόφαση για την τιμωρία του Θεοδωρακόπουλου, αφού αν η ποινή του είναι μιας αγωνιστικής τότε την εξέτισε στον αγώνα κυπέλλου αλλιώς αν είναι παραπάνω δεν θα υπολογίζεται για την Κυριακή.

Αστέρας Αμαλιάδας: Μπήκαν Κουμπαρούλης, Σταθάτος

Με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες πραγματοποιείται η προετοιμασία στις τάξεις του πρωτοπόρου Αστέρα Αμαλιάδας, αφού στις προπονήσεις έχουν επιστρέψει από την αρχή της εβδομάδας οι Κουμπαρούλης και Σταθάτος και είναι στο χέρι του τεχνικού Τίμου Καβακά η χρησιμοποίησή ή μη τους στο κυριακάτικο παιχνίδι.

Τιμωρίες για τους «βυσσινί» δεν υπάρχουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η προετοιμασία που ολοκληρώνεται το πρωινό του Σαββάτου θα βρει όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμους.

Παράλληλα, ο Αστέρας, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για την ασφαλή μετάβαση και άφιξη της αποστολής της ομάδας. Επίσης να σημειωθεί ότι αρκετός κόσμος από την Αμαλιάδα αναμένεται να βρεθεί μεμονωμένα στο γήπεδο, καθώς οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών δεν θα επιτραπεί.

Τα εισιτήρια

Γενική είσοδος (θύρες 3-5): 10 ευρώ
Μαθητική εξέδρα (θύρα 9): 5 ευρώ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα, δωρεάν το παιδί)
Θύρα 1: 5 ευρώ
Άνεργοι: 5 ευρώ (απαραίτητη η κάρτα ανεργίας)
Φοιτητές: 5 ευρώ (απαραίτητο το φοιτητικό πάσο)
ΑμεΑ: Δωρεάν

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, τα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, την Κυριακή θα είναι ανοικτά από τη 1.30 μ.μ.

Όλη η επικαιρότητα