Γ Εθνική

Πανηλειακός: Ένα μίνι μεταγραφικό πλάνο για τη σεζόν 2017-18 – Στον Πύργο σήμερα ο Νίκος Κουρμπανάς

Ακούστε το άρθρο

Για κατά καλά μπρος θα πάρει από σήμερα ο αγωνιστικός και κυρίως μεταγραφικός σχεδιασμός του Πανηλειακού, καθώς εδώ και κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα έχουμε μπει και επίσημα στη μεταγραφική περίοδο του Ιουλίου.

Σήμερα μάλιστα, αναμένεται για μόνιμη εγκατάσταση στον Πύργο και ο νέος τεχνικός της ομάδας Νίκος Κουρμπανάς, γεγονός που σημαίνει πως οι όποιες επαφές γίνονται, θα ενταθούν με σκοπό στην έναρξη της προετοιμασίας, το ρόστερ να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπληρωμένο γίνεται.

Κουρμπανάς και διοίκηση όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν σε επικοινωνία και από σήμερα θα βάλουν κάτω τα πλάνα τους ενόψει της νέας σεζόν και όπως φαίνεται οι ανακοινώσεις πλέον είναι θέμα ωρών.

Θέλοντας να κάνουμε μια σκιαγράφηση του τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή το «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ας δούμε αναλυτικά τις θέσεις μια προς μια:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Καπετανάκης και ο νεαρός Σακελλαρίου συνεχίζουν όπως και να έχει στους ερυθρόλευκους και με δεδομένο ότι ό νεαρός πορτιέρο θα είναι τρίτος στην ιεραρχία, αναζητείται πλέον αυτός που θα κάνει το δίδυμο με τον Πυργιώτη – εκ των αρχηγών της ομάδας – γκολκίπερ. Το ερωτηματικό είναι αν αυτός θα είναι ο Θεοδωρακόπουλος οπότε το δίδυμο θα παραμείνει αναλλοίωτο σε σχέση με πέρσι ή αν θα υπάρξει νέα προσθήκη.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μπουρνέλης, Σωτηρόπουλος έμειναν από πέρσι, Κολόκας και Νικολόπουλος ήρθαν και  ο Γκουβέρος μένει να δούμε αν θα μείνει τελικά στο σύλλογο. Με δεδομένο ο Παπαπέτρου θα θέλει χρόνο για να επανέλθει πλήρως, τότε η ομάδα χρειάζεται ένα δεξί μπακ αφού έχει μείνει μόνο με τον Νιφορόπουλο ο οποίος πέρσι δεν αγωνίστηκε εκεί αλλά στον άξονα. Στα αριστερά με Σωτηρόπουλο, Νικολόπουλο και Γκουβέρο (αν μείνει) η ομάδα είναι κομπλέ. Στο ρόστερ υπάρχουν επίσης οι νεαροί Γιαννακόπουλος και Αντώνης Σακελλαρίου. Η πρόβλεψη είναι για τουλάχιστον μια προσθήκη ακόμα στα στόπερ η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα και πιθανότατα μία στα δεξιά της άμυνας.

ΜΕΣΟΙ

Η φυγή των Βλαχόπουλου και Τσουκαλά από τους ερυθρόλευκους δημιούργησε έλλειμμα εμπειρίας στην ομάδα αλλά του τουλάχιστον η παραμονή του Στούπη εγγυάται ποιοτικά τρεξίματα και την σίγουρη πρώτη πάσα. Με δεδομένη την ευχέρεια του Νιφορόπουλου να αγωνιστεί στον άξονα αλλά και την ικανότητα του Πλαστουργού να παίξει και πίσω από τον σέντερ φορ, οι ερυθρόλευκοι λογικά θα κινηθούν τουλάχιστον για έναν καθαρό «κόφτη» και για έναν δημιουργικό – επιτελικό χαφ.

ΕΞΤΡΕΜ

Με την δεδομένη παρουσία των Πλαστουργού και Χατζηστάμου στα άκρα, θα έχουμε σίγουρα ακόμα δυο παίκτες – μπορεί και τρεις – που θα τους πλαισιώσουν. Αστερίσκος υπάρχει για τον Σκοζάι που ακόμα δεν έχει ανανεώσει αλλά  ούτε έχει φύγει ενώ οι νεαροί Μπατζάκας και Βουργουντζής θα αποκομίσουν εμπειρίες και όποτε τους ζητηθεί θα αγωνιστούν. Από τα εξτρέμ, παρελθόν μέχρι στιγμής αποτελεί μόνο ο Χατζηαράπης.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Στη γραμμή κρούσης εντοπίζεται μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο κενό αφού μετά την αποχώρηση των Μπεγλεκτσή και Παναγόπουλου η ομάδα έχει μείνει χωρίς καθαρό σεντερ φορ. Υπό προϋποθέσεις, ο Χατζηστάμου μπορεί να δώσει λύσεις στην συγκεκριμένη θέση, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως θα γίνουν δυο καλές προσθήκες που θα επωμιστούν πάνω τους το βάρος του γκολ.

Γενικότερα πάντως, όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα, οι Πρωταθλητές Ηλείας πρέπει να βάλουν στο κάδρο τους περίπου 8 με 10 μεταγραφές για να έχουν ένα πλήρες ρόστερ, καθώς μέχρι τώρα στο έμψυχο δυναμικό υπάρχουν οι Γιάννης Καπετανάκης, Αναστάσιος Σακελλαρίου, Γιάννης Κολόκας,Παναγιώτης Νιφορόπουλος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Στάθης Μπουρνέλης, Ντίνος Νικολόπουλος, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Αντώνης Σακελλαρίου, Διονύσης Πλαστουργός, Δημήτρης Χατζηστάμου, Γιώργος Στούπης, Γιώργος Βουργουντζής, Στέλιος Μπατζάκας.

Όλη η επικαιρότητα