Γ Εθνική

Πανηλειακός – Ερμιονίδα 2-3: Αχίλλειος πτέρνα τα κενά στην άμυνα!

Ακούστε το άρθρο

Oι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν δυο φορές στο σκορ αλλά λύγισαν τελικά από τους γαλαζοκίτρινους

O Πανηλειακός προσπάθησε στον Πύργο κόντρα στην δυνατή, ειδικά από τη μέση και μπροστά, Ερμιονίδα όμως το μέχρι πρότινος δυνατό σημείο του, η άμυνα, τον πρόδωσε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-2 για την 7η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ.

Έτσι, η ομάδα του Κ. Λούσκου γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από έξι ματς, χάνοντας παράλληλα και το αήττητο της έδρας και παρέμεινε στους 9 βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στο 18’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαβέλη από τη γραμμή της σέντρας και τον κακό υπολογισμό του Γαβαλά όμως στο 32’ ο πρώτος σκόρερ του 7ου ομίλου, Ποζατζίδης ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Ο Λίλα στο 38’ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Πανηλειακό όμως πριν λήξει το α’ μέρος ο Εσκουδέρο έφερε το ματς στα ίσια, για να έρθει στην επανάληψη ο Καρτσαμπάς να σημειώσει το νικητήριο γκολ για τους γαλαζοκίτρινους αφού στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν τη θέληση, όχι όμως και τις δυνάμεις να αντιδράσουν.

Πιθανώς, τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά βέβαια αν στο 61’ ο διαιτητής Λιάρος δεν έκλεινε τα μάτια σε ανατροπή του Παπαπέτρου από αντίπαλο αμυντικό μέσα στην περιοχή.

Ο αγώνας

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς σημειώθηκε στο 12’ με τον Δ. Τσίγκρηλα να σουτάρει δίπλα από τα δοκάρια και στο 15’ ο Μπάλλας έβγαλε τη σέντρα όμως ο Λούσκος που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε να την στείλει στο τέρμα. Ο Πανηλειακός προηγήθηκε στο 18’ όταν ο Μπαβέλης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Λούσκος έκανε κίνηση να πάρει την κεφαλιά με αποτέλεσμα να μπερδέψει τον Γαβαλά που είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0. Στο 25’ ο Δ. Τσίγκρηλας απέφυγε δυο παίκτες και σούταρε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Ερμιονίδας και στο 31’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με το δυνατό σουτ του Εσκουδέρο από το ύψος της περιοχής που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καρακίτσος με τη βοήθεια του δοκαριού. Τελικά, το 1-1 ήρθε στο 33’ όταν από γύρισμα του Παπαεμανουηλίδη μέσα στην περιοχή και αδυναμία των αμυνόμενων να διώξουν, ο Ποζατζίδης από κοντά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Καρακίτσο. Οι ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση και στο 38’ πήραν εκ νέου το προβάδισμα μετά το κόρνερ του Μπάλλα και την καρφωτή κεφαλιά του Λίλα, για το 2-1 που όμως δεν έμεινε αναπάντητο καθώς στο 44’ ο Εσκουδέρο με δυνατό διαγώνιο σουτ μετά την κάθετη του Καρτσαμπά έγραψε το 2-1 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51’ οι Κρανιδιώτες έφεραν τούμπα το ματς, όταν από νέα αδράνεια στην ερυθρόλευκη άμυνα, ο Καρτσαμπάς βγήκε τετ α τετ και νίκησε τον Καρακίτσο για το 2-3. Στο 61’ ο Πανηλειακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Παπαπέτρου από αμυνόμενο της Ερμιονίδας όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» και στο 65’ ο Καρακίτσος έκανε μεγάλη διπλή απόκρουση σε αλλεπάλληλα σουτ του Κωτσιρίδη. Στο 70’ το μακρινό απευθείας φάουλ του Πρέντι κατέληξε πάνω από τα δοκάρια και στο 88’ ο Καρακίτσος μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Μπαρμπέρο. Στην τελευταία καλή φάση του ματς, ο Μπουσάι έφυγε στην αντεπίθεση όμως σούταρε ψηλά.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Από πλευράς Πανηλειακού, κορυφαίος για μια ακόμα φορά ο Δ. Τσίγκρηλας και από κοντά οι Π. Τσίγκρηλας και Νικολόπουλος ενώ για τους νικητές κορυφαίοι οι Ποζατζίδης, Εσκουδέρο και Καρτσαμπάς.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καρακίτσος, Νικολόπουλος, Μπάλλας (56′ Κωστόπουλος), Δ. Τσίγκρηλας, Μπαβέλης, Λίλα, Λούσκος (83′ Λιαρόπουλος), Σταματελάτος (61′ Τσαμπουρής), Π. Τσίγκρηλας, Πρέντι (75′ Αρβανίτης), Παπαπέτρου

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Γαβαλάς, Παναγόπουλος, Παπαεμανουηλίδης, Βιρβίλης, Καρτσαμπάς, Καρούτης, Τριμπόνιας (81′ Κατσιαμήτας), Μπαρμπέρος, Ποζατζίδης, Εσκουδέρο, Φερνάντεζ

Όλη η επικαιρότητα