Γ Εθνική

Πανηλειακός: Έσκασαν οι «βόμβες» Μπαρμπαρούση και Αρβανίτη – Αλλάζει τις ισορροπίες και πάει για μεγάλα πράγματα!

Ακούστε το άρθρο

Ημέρα εκπλήξεων ήταν η χθεσινή για τον Πανηλειακό, καθώς ανακοίνωσε την προσθήκη δύο σπουδαίων ποδοσφαιριστών που ανεβάζουν το επίπεδο του ρόστερ και φανερώνουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» τελικά πάνε για μεγάλα πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα, ποδοσφαιριστής της πυργιώτικης ομάδας είναι ο επιθετικός Γιώργος Μπαρμπαρούσης, τον οποίο η διοίκηση του Πανηλειακού κατάφερε να «κλέψει» μέσα από τα χέρια αρκετών ομάδων της Γ’ Εθνικής αλλά και της Football League.

Ο 27χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή Αστακού ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Αμφίλοχο, Άρη Αιτωλικού, Ζακυνθιακό και Δόξα Νέας Μανωλάδας. Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας.

Παράλληλα, μια μεγάλη επιστροφή ανακοίνωσε χθες ο Πανηλειακός καθώς ύστερα από αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Αρβανίτης γύρισε  στην ομάδα με την οποία έγινε γνωστός στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα σαλόνια της Α’ Εθνικής.

Η μεταγραφή του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού, που πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής της Γ’ Εθνικής με τον Αστέρα Αμαλιάδας έρχεται όχι μόνο για να προσδώσει ηγετική παρουσία στα μετόπισθεν, αφού παρά τα 38 του χρόνια η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη κάτι που απέδειξε και στο γήπεδο αλλά και να εμπνεύσει με την εμπειρία του τα πολλά νέα παιδιά που απαρτίζουν το ερυθρόλευκο ρόστερ φέτος.

Ο Αρβανίτης έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Εθνικό Αμαλιάδας και συνέχισε στον Ηλειακό Λεχαινών. Το 2001 ο Σάκης Τσιώλης τον πήρε μαζί του στον Πανηλειακό, την φανέλα του οποίου φόρεσε έως το 2004 αρχικά στη Β’ και στην συνέχεια στην Α’ Εθνική.

Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στον Παναθηναϊκό και ο δανεισμός για δύο χρόνια στον ΟΦΗ. Στην κρητική ομάδα παρέμεινε τελικά για πέντε χρόνια και το 2009 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό Βόλου. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στον Ιωνικό και έπειτα στην Καλλιθέα. Το 2013 επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου και έμεινε για τρία χρόνια, πριν ενταχθεί στον Πανελευσινιακό. Τελευταίος του σταθμός ήταν ο Αστέρας Αμαλιάδας.

Και τυπικά Μπουτσικάκης, Σταθάτος

Πριν τον Αρβανίτη πάντως, η διοίκηση του Πανηλειακού ανακοίνωσε ακόμα δυο μεταγραφές, των οποίων επί της ουσίας μόνο το τυπικό σκέλος απέμενε, αφού και με τη βούλα πλέον ερυθρόλευκοι είναι οι Τάκης Μπουτσικάκης και Γιώργος Σταθάτος, ανεβάζοντας τον αριθμό των παικτών – «πρωταθλητών» που ήρθαν το φετινό καλοκαίρι από την Αμαλιάδα στους πέντε (είχε προηγηθεί ο Αντωνόπουλος). Οι δυο τους μάλιστα, όπως και ο «Φίγκο» πήραν χρόνο συμμετοχής στο φιλικό της περασμένης Κυριακής με τον Αλφειό.

Ο Μπουτσικάκης είναι 27 ετών (γεν. 10/9/1991) αγωνίζεται στο χώρο της άμυνας άλλα όχι μόνο αφού μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις και έχει φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας. Έχει παίξει ακόμα σε Χαλκίδα και Πανναυπλιακό ενώ τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στον Αστέρα Αμαλιάδας.

Ο Σταθάτος είναι 24 χρονών (γεν. 13/4/1994), αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, κατάγεται από τη Γαστούνη και έχει αγωνιστεί στις γερμανικές SV Wilhelm U19 και SVGO Bremen ’14. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε στον Αστέρα Αμαλιάδας.

Νέο τεστ με Ριόλο σήμερα στις 6 μ.μ. στον Πύργο

Παράλληλα, σήμερα στις 6 μ.μ. ο  Πανηλειακός θα δώσει στον Πύργο το τέταρτο φιλικό παιχνίδι του για φέτος, με αντίπαλο τον Πανμοβριακό Ριόλου του πρώην ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων και νυν τεχνικού των Αχαιών, Ντίνου Σπυρόπουλου.

Μετά τα τρία φιλικά, με αντιπάλους ομάδες της Α1 κατηγορίας (4-0 με Λαντζόι, 0-0 με Μακρίσια και 6-0 με Επιτάλιο), το συγκρότημα του Γ. Λαγού θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά σε αυτή την περίοδο της προετοιμασίας σύλλογο της ίδιας κατηγορίας και οπωσδήποτε θα είναι ένα σημαντικό τεστ για τον προπονητή της ομάδας που σιγά σιγά ετοιμάζει τα πλάνα του ενόψει των επίσημων αγώνων και προσπαθεί να δέσει μια καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες.

Από εκεί και πέρα, μετά και την χθεσινή τριπλή μεταγραφική ενίσχυση, οι προσθήκες φτάνουν προς το τέλος τους αφού απομένουν μία ή δυο ακόμα οι οποίες θα ανακοινωθούν ίσως και σήμερα ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται και ένα μερικό ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ αφού αυτή τη στιγμή με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, τους νεαρούς αλλά και τους υπο δοκιμήν, αυτό είναι υπεράριθμο και ο Γ. Λαγός επιθυμεί να δουλέψει περίπου με 25 παίκτες.

Όλη η επικαιρότητα