Γ Εθνική

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΦΟΙΒΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ 2-0: Στο β’ μέρος σοβαρεύτηκε και το «καθάρισε»

Ακούστε το άρθρο

Σε ένα ματς που ξεκίνησε στη 1.30 μ.μ. για συγκοινωνιακούς λόγους και διεξήχθη μεταξύ συγγενών και φίλων καθώς μετά βίας οι θεατές που βρέθηκαν χθες στο «Χ. Βιλαέτης» ξεπέρασαν του 100, ο Πανηλειακός άφησε στα αποδυτήρια το κακό πρόσωπο που εμφάνισε στο πρώτο ημίχρονο και ανεβάζοντας την απόδοση του στην επανάληψη, νίκησε με 2-0 τον Φοίβο Κρεμαστής.

Ο Μπαρμπαρούσης έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους ερυθρόλευκους και στη συνέχεια ο Σταθάτος ήρθε να κλειδώσει την επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Άγγελου Διγκόζη που με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 22 βαθμούς και απομακρύνθηκε αισθητά από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ πλέον ετοιμάζεται για το ηλειακό ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου με αντίπαλο τον ΠΑΟ Βάρδας.

Πάντως, παρά την «περίεργη» ώρα πάντως το τσουχτερό κρύο που έκανε κατά διαστήματα την εμφάνιση του χθες στον Πύργο αλλά και το… αντιεμπορικό όνομα του αντιπάλου, η εικόνα των λιγοστών φιλάθλων που παρακολούθησαν την αναμέτρηση ήταν για μια ακόμα φορά αποκαρδιωτική και προβλημάτισε ξανά τους ιθύνοντες του Πανηλειακού.

Η αποστολή της ροδίτικης ομάδας ταξίδεψε αυθημερόν την Κυριακή, αρχικά αεροπορικώς για Αθήνα κι από εκεί οδικώς για Πύργο. Ενώ το ταξίδι της επιστροφής γίνεται με παρόμοιο τρόπο, αντίστροφα.

Ο αγώνας

Στο 3’ ο Αντωνόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ όμως ο Νικολόπουλος με το κεφάλι δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Στη συνέχεια, αν και ο Πανηλειακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την εδαφική υπεροχή παρουσίασε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια μη μπορώντας να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Έτσι η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στους Ροδίτες όταν στο 32’ ο Στελλάς εκτέλεσε το φάουλ και την καρφωτή κεφαλιά του Γκίνη απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ ο Κυρίτσης ενώ στο 43’ το σουτ του Λαμίν από πλάγια θέση μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ των ερυθρόλευκων.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Διγκόζης πέρασε στο ματς τον Νικολακόπουλο αντί του Καμβύση και έφερε τον Χατζηστάμου δεξί μπακ, κίνηση που έδωσε πνοή επιθετικά στον Πανηλειακό που απείλησε στο 50’ με ένα καλό σουτ του Αντωνόπουλου που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 52’ ο Κυρίτσης μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Λαμίν και στο 56’ η κεφαλιά του Μπαρμπαρούση μετά το κόρνερ του Σταθάτου πέρασε άουτ.

Οι ερυθρόλευκοι τελικά άνοιξαν το σκορ στο 63’ όταν μετά από νέο κόρνερ, του Αντωνόπουλου αυτή τη φορά, ο Μπαρμπαρούσης με πλασέ στην καρδιά της περιοχής έγραψε το 1-0. Στο 65’ το σουτ του Τζελάι από πλευράς Φοίβου έφυγε σύριζα άουτ και στο 78’ οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το τρίποντο όταν Χατζηστάμου και Νικολακόπουλος συνδυάστηκαν άψογα από τα δεξιά, ο τελευταίος γύρισε στο πέναλτι και ο Σταθάτος με σουτ νίκησε για 2η φορά τον Μιχαλάκη γράφοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στη συνέχεια ο αγώνας απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Σταθάτος, Χατζηστάμου, Αρβανίτης, Μακροστέργιος, Νικολόπουλος και ο Νικολακόπουλος που έδωσε πνοή με την είσοδο του οι καλύτεροι των νικητών ενώ από πλευράς του μαχητικού Φοίβου ξεχώρισε ο κεντρικός αμυντικός Νικήτας και ο ταχύτατος Λαμίν.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Κυρίτσης, Καμβύσης (46′ Νικολακόπουλος), Σταθάτος (88′ Μπάλλας), Μακροστέργιος, Αρβανίτης (84′ Π. Τσίγκρηλας), Μπουτσικάκης, Χατζηστάμου, Κωνσταντακόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Αντωνόπουλος, Νικολόπουλος (81′ Δ. Τσίγκρηλας)

ΦΟΙΒΟΣ: Μιχαλάκης, Στελλάς (76΄Μαντικός), Τερζίου, Παπασταμάτης, Νικήτας, Ορφανίδης (83′ Μπανουσάι), Γαργάλης (78′ Ταφάνι), Τζελάι, Πατσίλης (57′ Καραγεωργίου), Γκινής, Λαμίν

Όλη η επικαιρότητα