ΕΠΣ Ηλείας

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1: Μεγάλη πρόκριση για τους «πράσινους»

Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες εβδομάδες, οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί στην Βάρδα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και είχε νικήσει ο Πανηλειακός με σκορ 2-1.

Χθες ήταν η σειρά του ΠΑΟΒ να γευτεί την χαρά της νίκης, μέσα στον Πύργο με σκορ 1-0 και παίρνοντας την άτυπη ρεβάνς να περάσει στους «8» του κυπέλλου Ηλείας, αποκλείοντας τους περσινούς τροπαιούχους.

Η πρόκριση για τους «πράσινους» ήρθε χάρις στο τέρμα του Ραφαήλ Σιδέρη στο 73’, σε έναν αγώνα που είχε δυο πρόσωπα.

Στο α’ μέρος ο Πανηλειακός ήταν καλύτερος και άξιζε να πετύχει το γκολ, αφού είχε δοκάρι και δυο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, ενώ στο β’ μέρος ο ΠΑΟΒ ισορρόπησε τον αγώνα, δεν κινδύνευσε και σε μια στημένη φάση, ένα κόρνερ, πήρε τη νίκη – πρόκριση.

Σίγουρα ο Πανηλειακός μπορεί να τα βάζει και με την ατυχία του γι’ αυτό τον αποκλεισμό, αλλά από την άλλη και ο ΠΑΟΒ μπορεί να λέει ότι στο πρώτο παιχνίδι του Κώστα Κωνσταντινίδη ως προπονητή, έπαιξε έξυπνα, αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε και έφτασε στην πρόκριση. Μια πρόκριση που ήθελε λίγη τύχη, αλλά και έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, όπως τον Γιώργο Λαδά, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει την εστία της ανέπαφη.

Η εικόνα του αγώνα και το γκολ

Το ματς, στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν η μια να διαβάσει το παιχνίδι της άλλης και τον Πανηλειακό να πατάει μετά το 10’ καλύτερα μέσα στον αγνωστικό χώρο.

Στο α’ μέρος οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν και να γίνουν το φαβορί για την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφεραν και αυτό τελικά το «πλήρωσαν».

Στο 17′ μετά από κόρνερ του Βουργουντζή, ο Χατζηστάμου έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στο 39′ ο Σωτηρόπουλος πέρασε ωραία την μπάλα στον Χατζηστάμου ο οποίος μπήκε και πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ωραία ο Λαδάς.

Στο 42′ από λάθος του Δ. Νικολόπουλου, μόνος του ο Σωτηρόπουλος, πλάσαρε άσχημα και η μπάλα κατέληξε άουτ

Στο β’ μέρος, μετά τα πρώτα λεπτά του, ο ΠΑΟΒ ανέλαβε μια ελαφρά εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη ευκαιρία. Μέχρι το 73′ που ήρθε το 0-1, μετά από χτύπημα κόρνερ του Κωνσταντινίδη και κεφαλιά του προωθημένου Ραφαήλ Σιδέρη, που πρόλαβε τον Θεοδωρακόπουλο και τους αμυντικούς του Πανηλειακού.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ο Πανηλειακός προσπάθησε να αντιδράσει κάνοντας και κάποιες αλλαγές, αλλά τελικά ο ΠΑΟΒ κράτησε τη νίκη και πήρε την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Πανηλειακός: Θεοδωρακόπουλος, Κατελούζος, Γιαννακόπουλος, Μπουρνέλης (55′ Σούλης), Νικολόπουλος, Δαβουρλής (83′ Γκοτσούλιας), Κ. Ασημακόπουλος (46′ Πρέντι), Χατζηστάμου, Βουργουντζής (77′ Λεβέντης), Σωτηρόπουλος, Σέου

ΠΑΟΒ: Λαδάς, Λιόσης, Παλιάτσας, Δ.Νικολόπουλος, Σιδέρης, Καρούτης, Καλογερόπουλος, Ντόμας, Μελετίδης (67′ Θ.Νικολόπουλος), Κωνσταντινίδης (82′ Χούσα), Π. Πολίτης

*** Και οι δυο ομάδες και κυρίως ο Πανηλειακός, παρατάχθηκαν χθες με αρκετά νέα παιδιά, που έδειξαν διάθεση να δείξουν στους προπονητές τους ότι αξίζει να τα εμπιστευτούν στην συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

*** Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μαρκαντωνάτου και των βοηθών του Πήττα και Καραλή.

Όλη η επικαιρότητα