Γ Εθνική

Πανηλειακός: Τι προλάβαμε να δούμε με Παναχαϊκή

Ακούστε το άρθρο

Τα όσα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης κατά την διάρκεια του επεισοδιακού παιχνιδιού ανάμεσα σε Πανηλειακού και Παναχαϊκή έφεραν οπωσδήποτε σε δεύτερη μέρα το καθαρά αγωνιστικό.

Ωστόσο, δεν ωφελεί να συνεχίσουμε να αναφερόμαστε σε αυτά, μιας και οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους και προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τα όσα έγιναν στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου και βασικά έξω από αυτό.

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από το συγκεκριμένο ματς είναι ασφαλώς το πρώτο ημίχρονο (δεν είδαμε και άλλο άλλωστε) και πάνω σε αυτό να κάνουμε ορισμένες διαπιστώσεις.

Ο Νίκος Κουρμπανάς φαίνεται σταδιακά να καταλήγει στα πρόσωπα που αυτή τη στιγμή έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει της έναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ξεκινώντας από τα πίσω προς τα μπρος, τούτη την ώρα φαίνεται πως ο Καλλιακμάνης έχει τον πρώτο λόγο για το νούμερο 1 καθώς στα δυο από τα τρία φιλικά έχει ξεκινήσει βασικός έχοντας μάλιστα στο προχθεσινό δυο εντυπωσιακές επεμβάσεις στο παλμαρέ του ενώ σε αυτό με τον Αστέρα που δεν ξεκίνησε, έπιασε πέναλτι.

Στα στόπερ, το δίδυμο Κολόκα – Σούλη έχει κλειδώσει ενώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις στα μέχρι τώρα τεστ των Νιφορόπουλου ως δεξί μπακ και Λεβέντη ως αριστερό, τους καθιστούν ακλόνητα φαβορί για τα νούμερα «2» και «3».

Στον άξονα, Γκοτσούλιας και Μπουρλάκης δεν φαίνεται να κουνιούνται με τίποτα ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τον παρτενέρ του πρώην αμυντικού χαφ του Εργοτέλη αφού για αυτή τη θέση «ερίζουν» Στούπης και Σέχου, δυο παίκτες πολύ χρήσιμοί αλλά με διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Και αν για τον Στούπη ξέραμε πάνω – κάτω τι να περιμένουμε, αυτός που έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής είναι ο Αλβανός κεντρικός μέσος που δημιουργεί ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον προπονητή του.

Αριστερά, ο αναγεννημένος από τη στιγμή που ανέβηκε στα εξτρέμ Γιάννης Σωτηρόπουλος θα ξεκινήσει – τουλάχιστον – εκεί τη χρονιά ενώ για την επίθεση ο μοναδικός καθαρόαιμος προωθημένος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ είναι ο Κρεββατάς, ο οποίος προχθές έκανε σεφτέ με όμορφο σεντερφορίσιο γκολ. Στην διάρκεια των μέχρι τώρα αγώνων πάντως, ως εννιάρια έχουν αγωνιστεί και οι Μπουρλάκης, Ντάνκουα.

Αφήσαμε για το τέλος τη θέση στο δεξί φτερό, αφού εκεί φαίνεται πως ακόμα ψάχνεται ο Νίκος Κουρμπανάς. Στον αγώνα με την Τρίπολη ξεκίνησε ο Χατζηστάμου, με τον Παναιγιάλειο ο Πλαστουργός παίζοντας με αντίθετο πόδι και με την Παναχαική ο Ντάνκουα.

Στα αγωνιστικά, παρά το γεγονός πως στα πρώτα λεπτά του φιλικού με την Παναχαϊκή, οι κοκκινόμαυροι πίεσαν πολύ τους ερυθρόλευκους, εντούτοις οι νταμπλούχοι Ηλείας ισορρόπησαν και έβγαλαν κάποια στοιχεία που φαίνεται να ζητά από αυτούς ο προπονητής τους όπως το κάθετο ποδόσφαιρο, οι αντεπιθέσεις και η πίεση στα 2/3 του γηπέδου συν φυσικά το πανέμορφο γκολ που πέτυχαν και το οποίο προήλθε από την ατομική ενέργεια του Μπουρλάκη, την ακριβείας σέντρα του Νιφορόπουλου και την υποδειγματική εκτέλεση του Κρεββατά.

Ο Πανηλειακός την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Ξενοφώντα Κρεστένων για το θεσμό του Σούπερ Καπ ενώ επόμενο προγραμματισμένο φιλικό, αυτό της ερχομένης Τετάρτης κόντρα στον Διαγόρα που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τελικά θα διεξαχθεί στον Πύργο και όχι στα Βραχνέικα όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί.

Όλη η επικαιρότητα