Γ Εθνική

Πανηλειακός: Ζει και αναπνέει σε ρυθμούς ντέρμπι!

Ακούστε το άρθρο

Στο παρελθόν ανήκει ο αγώνας με τον Βλαχιώτη για τον Πανηλειακό που πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο μεγάλο, στο απόλυτο ντέρμπι της Πελοππονήσου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στην Καλαμάτα, με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι στον αγώνα με τους πρωτοπόρους μπορεί να μην  έθελξαν με τη  απόδοσή τους, ωστόσο έστω και έτσι έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να σώσουν  το βαθμό της ισοπαλίας, απέναντι σε μια σκληρή ομάδα που ήρθε στον Πύργο αήττητη και με στόχο να μη χάσει, ενώ μη ξεχνάμε πως από το εν λόγω παιχνίδι απουσίαζε λόγω καρτών και ο Σωτηρόπουλος (θα λείψει και στην Καλαμάτα) που αποτελεί βασικό γρανάζι στην μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας.

Ο Πανηλειακός σήμερα συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και η συγκυρία είναι τέτοια που το πρώτο ματς μετά τα γενέθλια του είναι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, με τον οποίο σημειωτέον αυτή τη στιγμή βρίσκεται μαζί στους 22 βαθμούς και εύλογα αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο σημαντική τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης θα είναι η νίκη σε αυτό το ματς.

Όπως  αναφέραμε και παραπάνω, ο Γιώργος Κούτσης θα στερηθεί σε ένα ακόμα μεγάλο ματς τις υπηρεσίες του Σωτηρόπουλου ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει και στον νεαρό Βουργουνζή ο οποίος αποβλήθηκε με τον Αστέρα. Αντίθετα, διαθέσιμοι θα είναι οι νεοαποκτηθέντες Κώστας και Θανάσης Ασημακόπουλος ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και την εξαιρετική εικόνα που είχε στα δέκα λεπτά που αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Δαβουρλής, ο οποίος με την εμπειρία του έδειξε ότι αποτελεί ακόμα μια αξιόπιστη λύση στα χέρια του προπονητή του.

Κρεββατάς ίσον… βαθμοί!

Η απουσία του Γ. Σωτηρόπουλου από τα ματς με Βλαχιώτη και Καλαμάτα όπως είναι λογικό ρίχνει περισσότερο το βάρος της δημιουργίας αλλά και της εκτέλεσης στους ώμους των Κρεββατά και Μπουρλάκη.

Από την συνεργασία των δύο (κάθετη Κρεββατάς – τελείωμα Μπουρλάκης) άλλωστε προήλθε και η ισοφάριση με το Βλαχιώτη. Η συνεισφορά ωστόσο του υψηλόσωμου σέντερ φορ της ομάδας είναι εξίσου μεγάλη τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην δημιουργία καθώς μπορούμε να πούμε πως τα γκολ και οι ασίστ του έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς στους ερυθρόλευκους.

Την πρώτη αγωνιστική, ο Κρεββατάς έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανηλειακό στον αγώνα με τον Αστέρα Βλαχιώτη δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα τουλάχιστον για να μη χάσει η ομάδα μιας και στη συνέχεια ισοφαρίστηκε από Μικελάτο για το τελικό 1-1. Την τρίτη αγωνιστική ήταν αυτός που με δυο γκολ σφράγισε το διπλό του Πανηλειακού στη Ζάκυνθο ενώ το 0-1 είχε σημειώσει ο Σωτηρόπουλος και την επόμενη αγωνιστική στο Ληξούρι με δυο γκολ σε  μισή ώρα άνοιξε το δρόμο για το ευρύ 0-4. Η επόμενη φορά που ο Κρεββατάς έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ ήταν στον αγώνα με το Λεωνίδιο (8η αγωνιστική) όταν στο 5ό λεπτό σκόραρε με το κεφάλι και έδιωξε κάθε υποψίας πιθανής γκέλας. Την επόμενη αγωνιστική (9η), από την κεφαλιά – πάσα του ίδιου ξεκίνησε η φάση του νικητήριου γκολ επί της Αχαϊκής στο 94’ η οποία ολοκληρώθηκε υποδειγματικά από την πάσα του Μπουρλάκη και το άψογο τελείωμα του Νιφορόπουλου ενώ τη 10η αγωνιστική το γκολ του απέτρεψε μια οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Τσικλητήρα (1-1 τελικό). Και φτάνουμε στην περασμένη Κυριακή όταν με το ρολόι να δείχνει το 85ό λεπτό, ο Κρεββατάς γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τον Γκοτσούλια και περνάει μια καταπληκτική κάθετη στον Μπουρλάκη ο οποίος εκτελεί τον Παλιούρα από πλάγια να φέρει στα ίσια το ματς.

Όλη η επικαιρότητα