Εκλογές

Πανωλεθρία για τη ΔΗΜΑΡ – Πώς εξαφανίστηκε σε δύο χρόνια

panolethria_gia_ti_dimar_-_pos_exafanistike_se_dyo_hronia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, γνωρίζοντας μεγάλη ήττα και την εξαφάνισή του μετά τα θετικά αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, μένοντας εκτός Βουλής μετά από δύο χρόνια.

Μάλιστα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ξεπεράσει τη ΔΗΜΑΡ, το οποίο, μέχρι στιγμής, συγκεντρώνει 0,48%, ενώ η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή βρίσκεται στο 0,70%.

Ενδεικτικό της ήττας η σύγκριση με τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, με την εικόνα να δείχνει το μέγεθος της πανωλεθρίας τόσο για το ΠΑΣΟΚ και για τη ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου είχε ποσοστό 12,28% πριν δύο χρόνια, καταλαμβάνοντας 33 έδρες, ενώ τώρα γύρω στο 5% με μόλις 12 – 15 έδρες. Το 2012 η ΔΗΜΑΡ είχε 6,25% και 17 έδρες.

Πάντως, πάροντες δηλώνουν οι Οικολόγοι και η ΔΗΜΑΡ στην επόμενη μέρας της χώρας, για τη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δημοκρατία. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη το βράδυ της Κυριακής και τον συνεχάρη για τη νίκη του, κάνοντας λόγο για «ιστορική νίκη της Αριστεράς».

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα