Βιβλίο

Πάνος Σόμπολος: «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα», το νέο του βιβλίο

Ακούστε το άρθρο

Η δολοφονία είναι γένους θηλυκού- η αλήθεια είναι ότι οι ανθρωποκτονίες που διαπράττονται από γυναίκες είναι πολύ λιγότερες από εκείνες που έχουν δράστες άνδρες, αλλά όπως διαπιστώνει ο πρύτανης του αστυνομικού ρεπορτάζ, ο Πάνος Σόμπολος «οι γυναίκες έβρισκαν πάντα πολύ πιο ευφάνταστους τρόπους από τους άνδρες για να σκοτώσουν».

4820493

«Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα» λοιπόν, είναι ο τίτλος του πέμπτου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου, που παρουσιάσθηκε επίσημα χθες και κάνει αναδρομή με τον ζωντανό και παραστατικό τρόπο του συγγραφές σε εγκλήματα από το 1931 έως τις μέρες μας. Στο πλευρό του, για να μιλήσουν για το βιβλίο βρίσκονταν μόνο γυναίκες δημοσιογράφοι.

4820497

Η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ, η Μάρα Ζαχαρέα από το Star, η Δώρα Αναγνωστοπούλου από την ΕΡΤ, η Ρίτσα Μπιζόγλη από τον ΑΝΤ1 και η Φαίη Μαυραγάνη από το Open μοιράστηκαν με το πολυάριθμο κοινό που βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τις εντυπώσεις τους από το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου, αλλά και προσωπικές τους εμπειρίες, από τη γενναιοδωρία με την οποία εκείνος τις είχε στηρίξει και εμπνεύσει στα πρώτα τους δημοσιογραφικά βήματα.
Ο Πάνος Σόμπολος για να «ζωντανέψει» στο βιβλίο του τις παλαιότερες υποθέσεις χρειάστηκε να ερευνήσει αρχεία να κάνει διασταύρωση δεδομένων- τις πιο σύγχρονες ιστορίες τις έχει ζήσει ο ίδιος.

Το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

4820415

via

Όλη η επικαιρότητα