Super league

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών

Ακούστε το άρθρο

Τι προβλέπει η τροπολογία που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση με την οποία διασφαλίζεται πως ΠΑΟΚ- Ξάνθη δε θα υποβιβαστούν, ωστόσο θα τους αφαιρεθούν βαθμοί.

Ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών αντί υποβιβασμού επιφέρει για ΠΑΟΚ- Ξάνθη η τροπολογία που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε στο briefing ότι με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δηλαδή για την πολυιδιοκτησία.

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο νομοσχέδιο για τα επιδόματα και αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο. Ο κ. Πέτσας ειδικότερα επιβεβαίωσε ότι για τα αδικήματα για τα οποία γνωμοδότησε η επιτροπή δεν προβλέπεται υποβιβασμός. Έτσι διασφαλίζεται ότι δε θα υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη (αν και δεν αναφέρθηκε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συγκεκριμένα), χωρίς όμως άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης σε αυτή καθεαυτή τη διαδικασία λήψης απόφασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League και χωρίς να αμφισβητηθεί η απόφαση της Επιτροπής.

Ο κ.Πέτσας ανακοίνωσε επίσης τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, που είχε απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση.

via

Όλη η επικαιρότητα