Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: «Να αφαιρεθούν τα τείχη»

12-04-58-image-67.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Nα αφαιρεθούν τα τείχη», ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος σε μήνυμά του προς την σύνοδο για την ειρήνη και την μη χρήση βίας η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη.

«Πρέπει να αφαιρεθούν τα τείχη, όχι μόνον τα μεταφορικά», αλλά και «εκείνα της λυπηρής πραγματικότητας», υπογράμμισε ο Αργεντινός ποντίφικας στο μήνυμά του.

Σύμφωνα με τον Φραγκίσκο, «πρέπει να θεωρηθούν οι συνάνθρωποί μας αδελφές και αδελφοί», ώστε να «ξεπερασθούν πόλεμοι και συγκρούσεις» και «να αφαιρεθεί το μεγάλο εμπόδιο, εκείνο που εγείρεται με το τείχος της αδιαφορίας».

«Οι πρόσφατες εξελίξεις μας δείχνουν ότι αν μιλώ για τείχος δεν είναι μόνον για να χρησιμοποιήσω μεταφορική γλώσσα, αλλά και επειδή πρόκειται για μια λυπηρή πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο πάπας.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, «η αναφορά στο κλείσιμο των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι σαφής, όπως και στο δράμα που ζουν έντεκα χιλιάδες μετανάστες στην Ειδομένη».

Παράλληλα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι ο ποντίφικας θέλησε να λάβει και πάλι την συγκεκριμένη θέση, λίγες ώρες μετά την μετάδοση της είδησης, από ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Αυστρία αποφάσισε να τοποθετήσει φράχτη διακοσίων πενήντα μέτρων στο πέρασμα Μπρένερ, στα σύνορα με την Ιταλία. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής του Τιρόλου, Χέλμουτ Τόμακ.

Όπως αναφέρει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝSA, ο φράχτης αυτός «θα χρησιμεύσει, σε περίπτωση ανάγκης, για να περιορίσει την είσοδο μεταναστών, προερχόμενων από την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται ότι το ερχόμενο Σάββατο, 16 Απριλίου, ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λέσβο, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

 

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα