Κόσμος

Πάπας προς ηγέτες: Η ΕΕ κινδυνεύει να πεθάνει εάν δεν ξαναβρεί τις αξίες της

Ακούστε το άρθρο

Υποδεχόμενος τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» στην Αγία Έδρα, την παραμονή της 60ής επετείου από τη Συνθήκη της Ρώμης, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με «κενό αξιών», καταδικάζοντας τον αντι-μεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που αποτελούν σύμφωνα με τον ποντίφικα θανάσιμη απειλή για την Ένωση.

Ενώπιον των ηγετών, ο Πάπας δήλωσε ότι η ΕΕ «κινδυνεύει να πεθάνει» εάν δεν βρει εκ νέου τα ιδεώδη των πατέρων ιδρυτών της, όπως την αλληλεγγύη.

«Όταν ένα σώμα απωλέσει την αίσθηση του πού κατευθύνεται και δεν δύναται πλέον να κοιτάξει μπροστά, βιώνει μια οπισθοδρόμηση και μακροπρόθεσμα κινδυνεύει να πεθάνει» υπογράμμισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο γεννημένος στην Αργεντινή ποντίφικας δήλωσε στους ηγέτες ότι πρέπει να προωθήσουν την ευρωπαϊκή «κληρονομιά των ιδεωδών και των πνευματικών αξιών» με μεγαλύτερο πάθος και σθένος.

«Διότι είναι το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στο κενό αξιών της εποχής μας που λειτουργεί ως πρόσφορο έδαφος για κάθε μορφή εξτρεμισμού» δήλωσε κάνοντας αναφορά στην επίθεση στο Λονδίνο από τον γεννημένο στην Βρετανία Χαλίντ Μασούντ.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα