Πολιτική

Παππάς: Η ανάπτυξη θα έρθει, θα είναι δίκαιη και θα αφορά τους πάντες

Ακούστε το άρθρο

«Καθώς η χώρα γυρίζει σελίδα στέλνουμε κι ένα σήμα ότι η ανάπτυξη θα έρθει, θα είναι δίκαιη και θα αφορά τους πάντες. Αποκλεισμένοι από την ενημέρωση και τη δυνατότητα για προκοπή και βελτίωση της ζωής τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν στη δημοκρατική Ελλάδα του 21ου αιώνα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς από το Ορμένιο, πρώτο σταθμό της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στη Θράκη.

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Γιώργο Καϊσα, ο κ. Παππάς επισκέφθηκε την πρώτη κατοικία του Ορμενίου στην οποία εγκαταστάθηκε το πρώτο δορυφορικό πιάτο του ακριτικού χωριού, ένα από τα χιλιάδες που θα τοποθετηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης δίνοντας πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, μέσω των εταιριών COSMOTE και NOVA, στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

«Βάζουμε τέλος σε μία κατάσταση απαράδεκτη όπου υπήρχαν πολίτες δύο κατηγοριών σε σχέση με τα δικαιώματά τους στην πρόσβαση στο τηλεοπτικό προϊόν. Είναι ένα σήμα το οποίο θα πρέπει να γενικευτεί σε όλα τα επίπεδα και να υποστηριχθούν αυτές οι περιοχές τόσο σε επίπεδο υποδομών και διευκολύνσεων ούτως, ώστε πάρα πολύ γρήγορα να φτάσουμε σ’ ένα σημείο όπου όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας ανεξάρτητα του σε ποιο σημείο στο χάρτη βρίσκεται ο τόπος που ζουν και δουλεύουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα» δήλωσε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τον σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης δράσης, ευχαριστώντας τους βουλευτές του νομού για την αδιάκοπη δουλειά τους και τις δύο εταιρίες για την πολύ γρήγορη ανταπόκρισή τους σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ορμενίου αλλά και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την κυβερνητική πρωτοβουλία, που, σύμφωνα με τον κ. Μαυρίδη, ήρθε να αποκαταστήσει μία αδικία ετών που είχαν υποστεί συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες του δήμου Ορεστιάδας, ενώ δείχνει και εμπράκτως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές του Νομού.

Ο κ. Παππάς συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού και ενημερώθηκε για το σύνολο των θεμάτων που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο το πρόβλημα των αναχωμάτων και των πλημμυρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα