Ηλεία

Παραλία Σαβαλίων: Άλλαξε εικόνα η περιοχή

Ακούστε το άρθρο

Την δική τους πινελιά έβαλαν τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Σαβαλίων «Η Αναγέννηση» και βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της παραλίας στα Σαβάλια.

Ο Σύλλογος είχε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους για το πρωί της Κυριακής, σε μία προσπάθεια να συμβάλλει ο καθένας από την πλευρά του για να βελτιωθεί η πλατεία της παραλίας Σαβαλίων, μία περιοχή που όλοι απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Το τμήμα της πλατείας ήταν ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο και με δεδομένο ότι η κίνηση στην παραλία έχει πλέον αυξηθεί και εκτός από τους ντόπιους υπάρχουν και πολλοί ξένοι επισκέπτες, ο Σύλλογος γυναικών θεώρησε επιβεβλημένο να αναλάβει δράση και να βελτιώσει την κατάσταση.

Τα τσιμεντένια κιούπια που βρίσκονται κατά μήκος της πλατείας, ακριβώς πάνω από την πλατεία, είχαν μετατραπεί σε κάδους απορριμμάτων, αφού ο οποιοσδήποτε περνούσε από το σημείο πετούσε τα σκουπίδια του, ενώ κάτι ανάλογο συνέβαινε και πέριξ της πλατείας.

Τα μέλη του συλλόγου ευαισθητοποιήθηκαν και έτσι το πρωί της Κυριακής μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες ανέλαβαν δράση και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό!

Τα τσιμεντένια κιούπια που πριν δέσποζαν τα σκουπίδια, μετατράπηκαν σε παρτέρια αφού ο Σύλλογος φρόντισε και φύτεψε πολύχρωμα λουλούδια και αντί για σκουπιδότοπο η περιοχή θυμίζει κήπο!

Παράλληλα, καθαρίστηκε και ο χώρος γύρω από τα παρτέρια και φυτεύθηκαν λουλούδια όπου υπήρχε δυνατότητα, με τη συμβολή των παιδιών να είναι καθοριστική.

Ο Σύλλογος γυναικών έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του, τώρα βέβαια αυτό που θέλουν όλοι είναι οι λουόμενοι και οι επισκέπτες να σεβαστούν την προσπάθεια και να διατηρήσουν το χώρο καθαρό, ρίχνοντας και λίγο νεράκι στα λουλούδια!

Όλη η επικαιρότητα