Οικονομία

Παραμένουν οι διαφορές Γερμανίας-ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιείται στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Σόιμπλε συμμετέχει στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7.

O Γερμανός υπουργός είπε ότι το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης, και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση.

Για το θέμα του χρέους ο Σόιμπλε εξήγησε: «Είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε στη γραμμή των όσων συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016. Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία εργαζόμαστε.»

Την ίδια ώρα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναλάμβανε την πάγια θέση του Ταμείου για το θέμα του ελληνικού χρέους: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη στο θέμα αυτό.

Η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια στο ζήτημα, αλλά ακόμα το τοπίο δεν είναι αρκετά καθαρό.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ είχε επίσης δηλώσει ότι το Ταμείο δεν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα αν προηγουμένως δεν αποφασιστεί μία «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα