Ελλάδα

Παρασκευόπουλος: «Σε πτώση η βαριά εγκληματικότητα την τελευταία δεκαετία»

Ακούστε το άρθρο

“Τα τελευταία δέκα χρόνια η βαριά εγκληματικότητα βρίσκεται σε πτώση, αλλά η αντιπολίτευση διαρκώς φωνάζει ότι αυξάνεται και το θεωρεί πρώτο θέμα”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ομότιμος καθηγητής Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σημείωσε το έγκλημα είναι μια σταθερά η οποία έχει αυξομοιώσεις αλλά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είπε πως η εξιχνίασή της αποτελεί δουλειά της αστυνομίας, σημειώνοντας ωστόσο, ότι όταν σκοτώνεις έναν άγνωστο προσβάλλεις την ανθρώπινη αξιοπρέπεια: Βλέπεις τον άνθρωπο σαν εργαλείο για να πετύχεις τον στόχο σου που συνήθως είναι το χρήμα είπε.

Τόνισε ότι οι ανισότητες που δημιουργεί ο καπιταλισμός και η οικογενειοκρατία αλλάζει τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος σήμερα. Υπογράμμισε ότι και η ΧΑ το κοινό αίμα επικαλείται αλλά και η ιταλική μαφία είναι στηριγμένη στην οικογένεια.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι για το έγκλημα, ευθύνεται και η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους. Όπως είπε, οι λιγότερες υποδομές για την ένταξη όσων αποφυλακίζονται και των προσφύγων, δημιουργεί συνθήκες για εύκολη στρατολόγηση.

Επισήμανε ότι τα ναρκωτικά και όπου υπάρχει χρήμα, είναι το “μεγάλο πιστόλι”, ενώ πρόσθεσε ότι ο φόβος οδηγεί τους ανθρώπους να σκύψουν το κεφάλι και η απάντηση σε αυτό είναι η ανάλυση και αντίσταση.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα