Παράσταση διαμαρτυρίας για τα «πειράματα» στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί μαθητές της Γ΄ Λυκείου από το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας και το 2ο Λύκειο Πύργου, ζητώντας από τους υπευθύνους να μεταφέρουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στο Υπουργείο Παιδείας τους προβληματισμούς τους, αφού ο Υφυπουργός Παιδείας κ.Μπαξεβανάκης, τους «αγνοεί», όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Οι μαθητές, βλέποντας το Υπουργείο Παιδείας να κάνει νέα «πειράματα» ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τις οποίες οι ίδιοι προετοιμάζονται φέτος, χωρίς κανένας να ξεκαθαρίζει τι θα ισχύσει τελικά, ώστε και οι ίδιοι να ξέρουν για τί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, αποφάσισαν να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους». Μετά την κατάληψη τους και την πορεία διαμαρτυρίας, το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Αμαλιάδας, οι μαθητές του 2ου Λυκείου της πόλης, χθες βρέθηκαν και στον Πύργο όπου συναντήθηκαν με συμμαθητές τους από το 2ο Λύκειο Πύργου.

Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι μαθητές των δυο σχολείων, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας όπου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιο Βέρρα και τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Νίκο Αγγελόπουλο, στους οποίους εξέφρασαν στους φόβους και τους προβληματισμούς τους, ζητώντας και τη δική τους παρέμβαση ώστε η «φωνή» τους να φτάσει στο Υπουργείο Παιδείας. Χαρακτήρισαν «άδικο και απαράδεκτο» κάθε χρόνο να αλλάζει το «σύστημα», και τώρα, να βρίσκονται ουσιαστικά ένα βήμα πριν την έναρξη των εξετάσεων και να μην ξέρουν τι θα γίνει. Σημείωσαν πως η αλλαγή της σειράς εξέτασης (σ.σ πρώτα οι απολυτήριες, μετά οι Πανελλαδικές) ανατρέπει τον δικό τους προγραμματισμό σ’ ένα σύστημα που δίνει βαρύτητα στις Πανελλαδικές – όπως είπαν – ενώ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ασθένειας ενός μαθητή εν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων και της μη δυνατότητάς εξέτασης σου με την ανάρρωσή του.

Τέλος, τα παιδιά εξέφρασαν το παράπονό τους για τη μη ανταπόκριση του Ηλείου Υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη στις προσκλήσεις για συζήτηση, σημειώνοντας μάλιστα από ότι τους «αγνοεί» και δε συμμερίζεται την αγωνία των ίδιων και των οικογενειών τους, που, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και δίνουν χρήματα από το υστέρημά τους να τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Θα τα μεταφέρουμε…»

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ.Βέρρας όσο και ο κ.Αγγελόπουλος, άκουσαν με προσοχή τα παιδιά, ανέπτυξαν διάλογο μαζί τους, εκφράζοντας και τους δικές τους απόψεις, και τους διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει φτάσει στην Διεύθυνση καμία σχετική οδηγία. Κι αφού τους συμβούλευσαν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με ανοιχτό σχολείο, διαβεβαίωσαν τα παιδιά ότι όσα ειπώθηκαν στη συνάντησή τους θα μεταφερθούν στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)