Ηλεία

Παραστάσεις διαμαρτυρίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Ακούστε το άρθρο

Ανεπιτυχής ήταν η απεργία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου χθες στην πλατεία του ΟΤΕ με αφορμή την πανελλαδική απεργία των οικοδόμων, αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που έδωσαν το παρόν. Παρά τη μη συγκέντρωση του κόσμου, το ΔΣ του συνδικάτου πραγματοποίησε και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Η έλλειψη κατασκευαστικών έργων έχει προκαλέσει απόγνωση στους οικοδόμους του τόπου, οι οποίοι «κυνηγούν» πλέον μεροκάματα όπου μπορούν, με το μεγαλύτερο ποσοστό να έχει ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τη γεωργία. Αισθητά μικρός ήταν ο αριθμός των ατόμων που συγκεντρώθηκαν στην απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να λάβουν την απόφαση να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας νωρίτερα από το αναμενόμενο. Συγκεκριμένα, η πρώτη τους στάση ήταν το ΙΚΑ Πύργου, όπου μετά από παράπονα συναδέλφων περί άρνησης του δικαιώματος τους για πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, θέλησαν να ξεκαθαρίσουν το θέμα με τον προϊστάμενο παροχών της υπηρεσίας, κ. Ιωάννη Θεολογίτη. Στη συνάντησή τους, η επιτροπή μετέφερε τα παράπονά της με τον προϊστάμενο να τους διαβεβαιώνει πως με βάση το νόμο  ν.4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016 υπάρχει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δεύτερη στάση τους ήταν η υπηρεσία του ΟΑΕΔ, στην οποία βρέθηκαν για να ζητήσουν οριστική λύση στο θέμα του Εργατικού Κέντρου Κρεστένων. Συγκεκριμένα, εδώ και αρκετό καιρό έχει προκύψει φλέγον ζήτημα με τα κλειδιά του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, που σύμφωνα με τους υπαλλήλους της υπηρεσίας βρίσκονται στην κατοχή του ταμία του, Ξενοφώντα Σταυρόπουλο. Για να υπάρξει κινητικότητα στο θέμα, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ χρειάζεται συμπλήρωση αιτήσεων από όλα τα σωματεία και τους συλλόγους της περιοχής που επιθυμούν τη χρήση του κέντρου. Ακόμα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της ΓΣΕΕ, Κολεβέντης Φώτιος, έχει ήδη καταθέσει σε δικηγόρο χαρτιά για τη δημιουργία νέας προσωρινής διοίκησης.

Όλη η επικαιρότητα