Ηλεία

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου για τους Ταξιάρχες Ζαχάρως

Ακούστε το άρθρο

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, προέβη η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, ώστε το Υπουργείο να προβεί σε άμεση αποζημίωση του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλίας για την καταστροφή του οδικού δικτύου στην περιοχή Ταξιάρχες. Στους Ταξιάρχες την προηγούμενη εβδομάδα «άνοιξε» το οδόστρωμα στη μέση, απορροφώντας ελαιοστάσια και απειλώντας την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε επίσης με τον Δήμαρχο Ζαχάρως-Φιγαλίας, κ. Νίκο Φάμελο, ο οποίος την ενημέρωσε ότι ετοιμάζονται τα τεχνικά δελτία, ώστε να ζητηθεί η αποζημίωση από το Υπουργείο και να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης.

Το έδαφος της περιοχής παρουσιάζει ευαλωτότητα λόγω της σύνθεσής του, αλλά και μετά τις πυρκαγιές του 2007 σε όλη την περιοχή το έδαφος παρουσιάζει αυξημένα φαινόμενα διάβρωσης. Η Κυβέρνηση πρέπει συντονισμένα να φροντίσει για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών, τόσο μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Μολυβιάτη, όσο και μέσα από άλλα σχετικά κονδύλια.

Όλη η επικαιρότητα