Ηλεία

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

Ακούστε το άρθρο

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής Πύργου ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους εμπλέκονται στη διαχείριση του αρδευτικού δικτύου και ευθύνονται για τη σημερινή εικόνα κατάρρευσης.

Με νέα επιστολή τους θέτουν ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των πόρων που εισπράττονται από τις εισφορές των αγροτών και υπενθυμίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο.

«Πώς είναι δυνατόν, ενώ οι εισφορές των αγροτών για το έργο εξακολουθούν να καταβάλλονται και να εισπράττονται κανονικά από τους αρμοδίους, το έργο να παραμένει δίχως συντήρηση και να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του, και παράλληλα 40 εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ να παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο, περνώντας ακόμη και τις εορτές σε κλίμα στερήσεων και κινδύνου διαβιώσεως. Πού διοχετεύονται τα χρήματα των αγροτών που προορίζονται για την απρόσκοπτη λειτουργία των αρδευτικών έργων και την πληρωμή των εργαζομένων» επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του Οργανισμού τονίζοντας ότι όλοι είναι ενήμεροι για την κατάσταση, μετά και τις επαφές του Σωματείου με τον αρμόδιο υφυπουργό Β. Κόκκαλη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλο, κα τους προέδρους των ΤΟΕΒ.

«Ωστόσο, όλοι αποποιούνται των ευθυνών τους και κωφεύουν στις εκκλήσεις μας για παρέμβαση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οριακή η κατάσταση του αρδευτικού

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού χτυπούν ηχηρό «καμπανάκι» κινδύνου για το αρδευτικό έργο. Όπως αναφέρουν, στο αντλιοστάσιο Ε2 Επιταλίου από τις 5 κεντρικές αντλίες λειτουργεί μόνο μία Κεντρική Αντλία, στο Γ2+3 Καβουρίου από τις κεντρικές αντλίρες λειτουργεί μόνο η μια, συνεπώς ελλοχεύει κίνδυνος να καταρρεύσουν, λόγω της συνεχούς λειτουργίας τους και της ελλιπούς συντήρησής τους.

«Οι επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις αλλά και εν συνόλω την πόλη του Πύργου, που είναι εξαιρετικά πιθανό, αν όχι αναμενόμενο, να πληγούν από επικείμενες πλημμύρες. Εντονότερος καθίσταται ο κίνδυνος, αν συνεκτιμηθεί ότι όλα τα αρδευτικά αντλιοστάσια έχουν καμένους κινητήρες ή διαλυμένες αντλίες και χρήζουν άμεσης επισκευής», υπογραμμίζουν.

Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι –παρότι σε επίσχεση εργασίας- καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο καταστροφής και αχρήστευσης των αντλιοστασίων.

«Αλλά στην προσπάθειά μας αυτή δεν έχουμε κανέναν αρωγό, ενώ λείπουν ακόμη και τα αυτονόητα, όπως το καύσιμο για να κινηθούν τα οχήματα του οργανισμού», σημειώνουν.

Όλη η επικαιρότητα