Οι ‘Παρενέργειες’ ενθουσίασαν το κοινό – Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Αμαλιαδίτισσας Μαίρης Παπαγεωργίου

Θερμά υποδέχτηκε η Αμαλιάδα το νέο βιβλίο ενός δικού της παιδιού, της Μαίρης Παπαγεωργίου η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και ταξίδεψε από την Αγγλία ειδικά για να παρουσιάσει το βιβλίο της στην γενέτειρά της.

Το βιβλίο τιτλοφορείται ‘Παρενέργειες’ και η παρουσίασή του έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, που ήταν κατάμεστο από κόσμο.

Η Μαίρη Παπαγεωργίου έχει συγγράψει το βιβλίο μαζί με την Αγγελική Αλβανού και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΥΑΣ Εκδοτική.

Την συγγραφέα προλόγισε εκ μέρους του Σωματείου ‘Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη’ η κα Πουλχερία Γεωργιοπούλου, η οποία άδραξε την ευκαιρία και ενημέρωσε το κοινό και για τις τρεις προσεχείς εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει το Σωματείο.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η κοινωνιολόγος κα Νίκη Μαραθιά, η οποία μίλησε για το βιβλίο, ενώ ο συγγραφέας και εκδότης κ. Γιώργος Μωύσογλου και η συγγραφέας Μαίρη Παπαγεωργίου διάβασαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο και δέχτηκαν και ερωτήσεις από το κοινό, οπότε και ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

Η έτερη συγγραφέας Αγγελική Αλβανού δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο έστειλε το δικό της μήνυμα.

Οι ‘Παρανέργειες’ είναι ένα βιβλίο που κατατάσσεται στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ και παρακολουθεί την πρωταγωνίστριά του Άλις στην προσπάθειά της να διαλευκάνει μια ιατρική συνομωσία αλλά και να σώσει την ζωή της.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Ήλιδας, μέλη και συνεργάτες της βιβλιοθήκης, συγγενείς και φίλοι της συγγραφέως.

Να σημειωθεί ότι η Μαίρη Παπαγεωργίου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και με το όνειρο της ακαδημαϊκής καριέρας απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πλέον ζει στην Αγγλία, καθώς φοιτά για την απόκτηση του διδακτορικού της διπλώματος, ενώ παράλληλα γράφει και ποίηση.