Πολιτική

Παραίτηση διευθυντή της ΟΝΝΕΔ μετά την επίθεση στην Αναγνωστοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Δεν γλίτωσε την παραπομπή στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ ο πρώην διευθυντής της ο οποίος αφού πρώτα προσέβαλε μέσω Twitter βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά έσβησε την ανάρτηση. Λίγο αργότερα κι ενώ το θέμα έπαιρνε διαστάσεις στα ΜΜΕ και τα σόσιαλ μίντια, παραιτήθηκε.

Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία τον παραπέμπει στο πειθαρχικό της, κάνοντας δεκτή την παραίτησή του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάνος Κούλας μέχρι πρότινος διευθυντής συντονιστικού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης παρενέβη στην απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η κ. Αναγνωστοπούλου είχε υπογράψει την απάντησή της ως μια “‘πουτάνα’ του Νότου”. Μάλιστα, η ανάρτησή της έγινε viral.

Τότε, με ένα “τιτίβισμα” γεμάτο σεξισμό και χυδαιότητα, ο Εμμανουήλ Κούλας έγραψε:

“Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για “πουτάνα” του Νότου”.

Το σχόλιο προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση κυρίως στα σόσιαλ μίντια (Twitter) με τον άμεσα εμπλεκόμενο οννεδίτη όχι απλώς να “κατεβάζει” την ανάρτηση αλλά να σβήνει τον προσωπικό του λογαριασμό.

Δυστυχώς για τον ίδιον όμως τα γραπτά μένουν, ειδικά στο διαδίκτυο. Η επίσημη ΝΔ δεν είχε αντιδράσει επίσημα και αυτό δεν διέφυγε της προσοχής της κ. Αναγνωστοπούλου, η οποία έγραψε σχετικά:

Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβανεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτανα) καθαρά ακροδεξιας έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή….”.

Στο θέμα παρενέβη και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία:

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση εξέδωσε το γρααφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στελέχους της ΟΝΝΕΔ στη Σία Αναγνωστοπούλου.

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να σχολιάσει ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γ. Ντάισελμπλουμ είναι χυδαίος και αποκρουστικός. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επιδόθηκε σε ένα άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο, με αφορμή ένα πολιτικό σχόλιο της Σ. Αναγνωστοπούλου για τις υποτιμητικές και σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους λαούς του Νότου της Ευρώπης.

Καλούμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματος του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του”.

Πριν το θέμα λάβει παραπάνω έκταση το γαλάζιο στέλεχος παραιτήθηκε και παρά την παραίτησή του η οποία έγινε άμεσα δεκτή, παραπέμπεται και στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ.

“Οι θέσεις που εξέφρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης. Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ”.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα