Πολιτική

Παραίτηση Δημήτρη Καμμένου ζητά ο Βούτσης

Ακούστε το άρθρο

Προ των ευθυνών του έθεσε τον Δημήτρη Καμμένο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καλώντας τον να τηρήσει τη δέσμευσή του και να παραιτηθεί από τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής όπου είχε εκλεγεί ως βουλευτής των ΑΝΕΛ.

“Τον καλώ να τεθεί δημοσίως προ των ευθυνών του και να προχωρήσει σε παραίτηση” ανέφερε ο κ. Βούτσης σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφερόμενος στον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση αντιπροέδρου της Βουλής στην οποία είχε εκλεγεί βάσει του κανονισμού της Βουλης λόγω ΑΝΕΛ. Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος οφείλει να παραιτηθεί αφού η θέση ανήκει στους ΑΝΕΛ και του καταλόγισε ότι επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα. “Τον καλώ να μην συνεχίσει να επιβαρύνει τη Βουλή με την απαίτηση να του γίνει μομφή και μάλιστα πολιτικού τύπου για τις απόψεις του, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο” συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης ξεκαθαρίζοντας ότι εάν τελικά κατατεθεί αίτηση πρόταση μομφής κατά του κ. Καμμένου αυτή δεν θα έχει πολιτικό χαρακτήρα αλλά κανονιστικό. “Δεν ασκώ εκβιασμό, αλλά πίεση, καταλαβαίνετε τη διαφορά” πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Καμμένος του είχε στείλε την προηγούμενη Παρασκευή SMS με το οποίο εκδήλωνε “αυτονοήτως” την πρόθεσή του να παραιτηθεί αλλά τώρα αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του προφασιζόμενος ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ του φέρθηκαν απρεπώς. “Όλοι οι υπόλοιποι τι φταίμε;” διερωτήθηκε ο κ. Βούτσης και κάλεσε τον κ. Καμμένο να δώσει “πρες κόνφερανς” εάν επιθυμεί να πολιτικοποιήσει το θέμα.

Πηγή: NEWS247 

Όλη η επικαιρότητα