Κόσμος

Παρίσι: Δακρυγόνα κατά μαθητών σε διαδήλωση κατά της αστυνομίας βίας

Ακούστε το άρθρο
Εκατοντάδες μαθητές λυκείου βγήκαν στους δρόμους αποκλείοντας την είσοδο 16 σχολείων στη γαλλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας στη σκιά του βιασμού νεαρού μαύρου με γκλομπ από αστυνομικό.

Στο περιθώριο της διαδήλωσης -για την οποία οι αρχές δεν είχαν δώσει άδεια- ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των δυνάμεων καταστολής, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Η αστυνομία ανέφερε ότι προσήγαγε οκτώ άτομα.

Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον φερόμενο βιασμό 22χρονου κατά την προσαγωγή του στις 2 Φεβρουαρίου στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά στο βόρειο Παρίσι όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών.

Ο άνδρας, που είναι γνωστός μόνο ως Τεό, παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα στον πρωκτό και στο κεφάλι. Ο ίδιος έχει καλέσει να επικρατήσει ηρεμία και η οικογένειά του έχει πει πως εμπιστεύεται το γαλλικό δικαστικό σύστημα.

Ένα από τα πανό στο συλλαλητήριο, το οποίο ήταν στον κύριο όγκο του ειρηνικό, έγραφε «Εκδίκηση για τον Τεό!».

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν εικόνες από συμπλοκές στο περιθώριο του συλλαλητηρίου στην Πλας ντε λα Νασιόν στο ανατολικό Παρίσι. Ελικόπτερο υπερίπτατο πάνω από την περιοχή και σύννεφα δακρυγόνων υψώθηκαν στον ουρανό πάνω από την πλατεία προς το τέλος του συλλαλητηρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα