Ηλεία

Πάρκο ελεγχόμενης…καύσης στην Παραλία της Κουρούτας

Ακούστε το άρθρο

Ελεγχόμενη ήταν η φωτιά που ανησύχησε προχθές κάποιους από τους ελάχιστους κατοίκους της Κουρούτας που μένουν κοντά στο ξεχασμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ένα έργο που δημιουργήθηκε το 2003 στην παραλία της Κουρούτας σε τμήμα 55 στρεμμάτων του παραλιακού δάσους, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Σήμερα ο χώρος βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και ρημάζει από την φθορά του χρόνου.

Οι κάτοικοι είδαν το πρωΐ της Τρίτης φωτιά και καπνό και ειδοποίησαν την πυροσβεστική η οποία με την σειρά της τους καθησύχασε ότι πρόκειται για ελεγχόμενη φωτιά.

Ο χώρος αυτός το 2003 που  διαμορφώθηκε για Κυκλοφοριακό Πάρκο με ηλεκτροκίνητα αμαξάκια, βρίσκεται μεταξύ του δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας και του δάσους της Μαραθιάς, ωστόσο εάν κάποιος δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο ακόμη και εάν περάσει απ’ έξω δεν θα μπορέσει να καταλάβει ότι εκεί, κάποτε διαμορφώθηκε ένα πάρκο. Ένα πάρκο για να μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά προκειμένου να μάθουν να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να κυκλοφορούν σωστά.

Βρεθήκαμε στο χώρο με αφορμή τα τηλεφωνήματα για φωτιά. Ο χώρος με τους μικρούς δρόμους και τις πλατείες έχει γεμίσει χορτάρια, ενώ όπως μας είπαν οι πινακίδες με τα σήματα κυκλοφορίας που είχαν τοποθετηθεί έχουν λεηλατηθεί.

Οποιοσδήποτε θέλει περνά στο χώρο ενώ και η περίφραξη πέριξ του χώρου έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία. Σήμερα ο χώρος χρησιμεύει απλά  για να καίγονται κλαδιά.  Προφανώς η αποκατάσταση των ζημιών κρίνεται ασύμφορη, ειδικά αυτές τις εποχές της κρίσης αλλά το ερώτημα που εύλογα έρχεται στο νου είναι «γιατί κατασκευάστηκε τελικά το πάρκο;» και ακόμη: τα χρήματα που διατέθηκαν για την κατασκευή του το 2003, δεν θα μπορούσαν να είχαν καλύψει κάποια άλλη ανάγκη του Δήμου;

Όλη η επικαιρότητα