Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Πύργου: Το επισκέφθηκαν 40 σχολεία σε 2 μήνες!

Τέλος… σεζόν για το πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Πύργου που επαναλειτούργησε μετά από δεκατρία χρόνια. Το πάρκο επισκέφθηκαν χθες μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου «γράφοντας» ένα όμορφο φινάλε για το χώρο που κατάφερε στο λίγο χρόνο επαναλειτουργίας του να φιλοξενήσει περίπου 40 σχολεία απ` όλη την Ηλεία.

Το πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής –στην περιοχή του Ανθόπυργου-  επαναλειτούργησε στις 10 Απριλίου 2019 και στους δυο αυτούς μήνες κατάφερε να υποδεχθεί πάνω από 1.000 μαθητές. Η σεζόν λειτουργίας ολοκληρώθηκε χθες με τους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου να εκπαιδεύονται θεωρητικά και κυρίως πρακτικά, οδηγώντας ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια και ποδήλατα, στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, για την διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας και την προετοιμασία τους στο πνεύμα της σωστής κυκλοφορίας ως αυριανούς οδηγούς κανονικών οχημάτων.

Στο πάρκο βρέθηκε χθες και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που είχε την ευκαιρία να απευθύνει μήνυμα στους μαθητές και να ευχαριστήσει όσους στήριξαν την επαναλειτουργία του ανάμεσα τους τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠ Παναγιώτη Μουσταφέρη, τον υπεύθυνο εκπαιδευτή του πάρκου Κώστα Σκαρτσιάρη, γυμναστή, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στον φιλόλογο Σωκράτη Μάσσια που ηγήθηκε των προσπαθειών για την επαναλειτουργία του πάρκου.

«Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι μια άσχετη διαδικασία και υπηρεσία  καθώς και ότι ήταν άχρηστα τα χρήματα που ξοδέψαμε για να ανακατασκευαστεί ο χώρος. Το σπουδαίο όταν φεύγεις είναι αυτό που μένει πίσω να μιλάει από μόνο του και να επιβεβαιώνει ότι έπραξες σωστά. Γιατί όσο και να μιλήσουμε εμείς αν δεν επιβεβαιωθεί από τη λογική του κόσμου είναι άχρηστο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λιατσής.

Από την πλευρά του ο κ. Μάσσιας τόνισε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι ενέργειες προκειμένου ο χώρος να εξωραϊστεί ακόμα περισσότερο καθώς και να δημιουργηθεί κυλικείο.

Πλέον το πάρκο θα λειτουργήσει ξανά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο…