Βιβλίο

Παρουσιάσεις βιβλίων, για μικρούς και μεγάλους

Ακούστε το άρθρο

Αφιερωμένες τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, είναι οι δυο εκδηλώσεις που διοργανώνει το Βιβλιοπωλείο «Κορκολής», σήμερα και την προσεχή Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ερμού 3) στον Πύργο.

Σήμερα, στις 8:00 το πρωί, η Μαίρη Κόντζογλου, θα βρεθεί στον Πύργο και θα μιλήσει με τους αναγνώστες για το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Οι Μαγεμένες», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», με τη συνεργασία των οποίων διοργανώνεται η εκδήλωση παρουσίασης. Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, «Μια βασίλισσα ερωτευμένη παράφορα µε τον Μεγαλέξανδρο, τρέχει µες στη νύχτα να συναντήσει τον εραστή της. Τα µάγια του απατημένου συζύγου της όμως θα μαρμαρώσουν αυτή και τη συνοδεία της. Οι μορφές τους θα μείνουν για πάντα στη Στοά των Ειδώλων. Περίπου 1.800  χρόνια αργότερα, ο παλαιογράφος Εµµανουέλ Μιλλέρ επιχειρεί, να ξεριζώσει το αρχαίο μνημείο των «Μαγεµένων» και να τις πάει στη Γαλλία, να κοσμήσουν τα ανάκτορα και τα σπίτια των ευγενών…».

Εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, ο αγαπημένος συγγραφέας μικρών και μεγάλων παιδιών, Χρήστος Δημόπουλος θα παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο, με τίτλο «Η έβδομη Καρυάτιδα – Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερκοκήπιου», σε μια ζεστή εκδήλωση που έχει προετοιμαστεί με τη συνεργασία και των Εκδόσεων «Ψυχογιός» από τις οποίες κυκλοφορεί το βιβλίο. Όσοι βρεθούν εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Χρήστο Δημόπουλο και μαζί να λύσουν τον γρίφο της έβδομης Καρυάτιδας, αλλά και να μάθουν για τις ενδιαφέρουσες περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου.

Όλη η επικαιρότητα