Ηλεία Τουρισμός

Παρουσιάστηκε στο Ντουμπάι η τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ισχυρή ηλειακή εκπροσώπηση

Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη γνωριμία με την αραβική τουριστική αγορά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop 2018 το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο και τον Κωνσταντίνο Τζαμαλούκα, στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία προώθησης που διαθέτει η Περιφέρεια, παρουσίασαν το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας σε εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν νέο προορισμό για τη συγκεκριμένη αγορά, οι ερωτήσεις γύρω από τις φυσικές ομορφιές, τα σημεία ενδιαφέροντος, τις δυνατότητες φιλοξενίας, ήταν πολλές, ενώ ζήτηση είχε ο πολύγλωσσος τουριστικός οδηγός, όπως επίσης το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για την προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ποικιλομορφία των διαθέσιμων επιλογών και προορισμών και το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα.

Λόγω της στρατηγικής θέσης του Ντουμπάι αρκετοί από τους συμμετέχοντες πήραν μέρος σε προσυμφωνημένες διμερείς συναντήσεις με αντικείμενο τις προοπτικές συνεργασίας. Ορισμένοι εξ αυτών δήλωσαν πως δραστηριοποιούνται και σε άλλες αραβικές χώρες, όπου υπάρχει ενδιαφέρον για αναζητήσεις νέων τουριστικών προορισμών.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε σχετική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν στελέχη και ιδιοκτήτες μεγάλων τουριστικών φορέων της περιοχής, ενώ στο περιθώριο της εκδήλωσης υπήρξε νέος κύκλος επαφών και δικτύωσης.

Επαφές έγιναν επίσης με τον Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Χρήστο Σταμπουλόπουλο, Σύμβουλο Α’, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Τσέγα.

Τα θέματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις ήταν ακόμη η προώθηση αγροτικών προϊόντων και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, η ενημέρωση για τις δράσεις εξωστρέφειας της ΠΔΕ και η στόχευση προς νέες αγορές, αλλά και το γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον και οι δυνατότητες συνεργασιών.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Περιφέρεια Αττικής και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων, καθώς επίσης εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και τουριστικών επιχειρήσεων, ορισμένοι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται και στη Δυτική Ελλάδα.

Όλη η επικαιρότητα