Αθλητισμός Ποδόσφαιρο

Πάρτι των Ρώσων στην πρεμιέρα με τους Σαουδάραβες

Ακούστε το άρθρο

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ρωσία την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στη Σαουδική Αραβία θριαμβεύοντας στο… ρελαντί με 5-0(!), με τις δύο αλλαγές του Τσερτσέσοφ, τους Τσερίσεφ και Τζούμπα, να σκοράρουν τα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης.

Οι Ρώσοι πιστοποίησαν την παράδοση που ήθελε τους οικοδεσπότες των Μουντιάλ να μη χάνουν ποτέ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης και ικανοποίησαν απόλυτα τους φιλάθλους τους αλλά και τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρισκόταν στην εξέδρα του κατάμεστου  «Λουζνίκι».

Οι Σαουδάραβες έδειξαν χτυπητές αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας και στο εναέριο παιχνίδι με φυσική συνέπεια να έχουν ρόλο κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια της πρεμιέρας που είχε γρήγορο ρυθμό και άνοιξε την όρεξη στον φίλαθλο κόσμο για το κυρίως μενού της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Το σκορ άνοιξε για τους Ρώσους στο 12ο λεπτό ο Γκαζίνσι με καρφωτή κεφαλιά (1-0), μετά από κομπίνα των Ρώσων σε εκτέλεση κόρνερ και σέντρα από πλάγια αριστερά, ενώ στο 43’ σε μία από τις πολλές γρήγορες αντεπιθέσεις των διοργανωτών, ο Τσερίσεφ «τσίμπησε» θαυμάσια τη μπάλα παρά το τάκλιν δύο αντίπαλων αμυντικών και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0. .

Στο 71’ ο Τζούμπα, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό νωρίτερα, «έγραψε» το 3-0 επίσης με καρφωτή κεφαλιά. Στο 90+2’ και πάλι ο Τσερίσεφ με τρομερό σουτ με το εξωτερικό έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του (4-0) και στο 90+5’ ο Γκολόβιν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έβαλε το κερασάκι στην ρωσική τούρτα (5-0). Το μοναδικό αρνητικό γεγονός για τη Ρωσία ήταν ο τραυματισμός (θλάση στον προσαγωγό) του Τζαγκόεφ που σύμφωνα με την αρχική ιατρική εκτίμηση θα μείνει εκτός δράσης στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Φερνάντες, Κουτέποφ, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Ζόμπνιν, Γκαζίνσκι, Γκολόβιν, Σαμέντοφ (64’ Κουζάεφ), Τζαγκόεφ (24’ Τσερίσεφ), Σμόλοφ (70’ Τζούμπα).

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαγιούφ, Αλ Μπρεΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουσαουί, Αλ Σαρανί, Οταΐφ (64’ Φατάχ), Αλ Νταουσαρί, Αλ Φαράζ, Αλ Τζασάμ, Αλ Σερί, Αλ Σαλάουι (85’ Ασίρι).

Όλη η επικαιρότητα