Εκκλησία Ελλάδα

Πάσχα 2017: Η μεταφορά της εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας

Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη ευσέβεια θα μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα από την Οιχαλία του δήμου Φαρκαδόνας στο Αχλαδοχώρι του ίδιου δήμου, η Αγία Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση η εικόνα είχε βρεθεί από κυνηγούς των δυο χωριών. Οι ευσεβείς κυνηγοί, που είχαν την ευλογία να την αποφάσισαν να φιλοξενούν την εικόνα και στα δυο χωριά, περίπου οκτώ μήνες στην Οιχαλία και περίπου τέσσερις μήνες στο Αχλαδοχώρι.

Μετά την 8μηνη παραμονή της εικόνας στην Οιχαλία και συγκεκριμένα στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου, το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, κλήρος και λαός θα αποχαιρετίσουν την Παναγία με την προσμονή της νέας έλευσης τον ερχόμενο Αύγουστο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι πιστοί μεταφέρουν, όπως αρμόζει από τη θρησκευτική παράδοση την εικόνα στους ώμους, όπως έπραξαν οι κυνηγοί των δυο χωριών κατά τον εντοπισμό της. Πρώτος σταθμός για την εικόνα το χωριό της Κρήνης όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της, την υποδέχονται με κάθε τιμή. Η Εικόνα μεταφέρεται στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων της Κρήνης, όπου τελείται δέηση και ακολουθεί προσκύνημα.

Αργά το μεσημέρι η εικόνα θα πάρει το δρόμο για το Αχλαδοχώρι για να φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της Εικόνας ιερείς και πιστοί ψέλνουν αναστάσιμα τροπάρια και ύμνους αφιερωμένους στη Θεομήτωρ, ζητώντας βοήθεια, υγεία, και εκπλήρωση των ταμάτων τους.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα